Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
V Kremnici dokončili športový areál za 180 miliónov korún
Zdielať na

V Kremnici dokončili športový areál za 180 miliónov korún

Zdroj: kremnica.sk

Okrem haly, v ktorej bude pre návštevníkov k dispozícii bazén, sauna, fitnes či bowlingové dráhy, pribudli na Skalke aj ihriská a tenisové kurty.

V rekreačnom stredisku Skalka pri Kremnici otvoria v najbližších dňoch novú viacúčelovú športovú halu. Celkové náklady na halu a priľahlé športoviská presiahli 180 miliónov korún, z toho 126 miliónov korún získalo mesto z fondov EÚ.

Prvú časť zariadenia by samospráva chcela sprevádzkovať už koncom tohto týždňa pre účastníkov tradičného lyžiarskeho maratónu Biela stopa, povedala Mariana Donovalová z kremnickej radnice.

"Stavbu pozdržali niektoré zmeny projektu a oneskoril sa aj dodávateľ," povedala Donovalová.

Pôvodne chceli celý areál dokončiť pred začiatkom zimnej turistickej sezóny. Okrem haly, v ktorej bude pre návštevníkov k dispozícii bazén, sauna, fitnes či bowlingové dráhy, pribudli na Skalke aj ihriská a tenisové kurty. Otvorenie nových športovísk prinesie deväť pracovných miest a mesto si od toho sľubuje väčší celoročný príliv návštevníkov.

Kremnica, ktorá je pre svoje historické pamiatky častým cieľom turistov, čelí v súčasnosti tlaku ťažiarskej spoločnosti Kremnica Gold. Tá by chcela v bezprostrednej blízkosti mesta otvoriť povrchovú baňu na zlato. Radnica aj väčšina obyvateľov sa však obáva, že hluk, otrasy a prach z ťažby turistov od návštevy historických pamiatok či športovísk odradia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy