Jasno
10°
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Na ZŠ vyčínajú mladí neonacisti
Zdielať na

Na ZŠ vyčínajú mladí neonacisti

Na základných školách, sa čoraz častejšie nájdu žiaci, ktorí kreslia hákové kríže a rôzne fašistické znaky. <b>VIDEO: extrémizmus na školách, reakcia riaditeľky</b>

Na základných školách, sa čoraz častejšie nájdu žiaci, ktorí kreslia hákové kríže a rôzne fašistické znaky.

Naši kolegovia sa snažili zistiť čo deti vedie k takýmto činom. Tiež chceli vedieť, čo presne robia pedagógovia, aby im v tejto trestnej činnosti zabránili. No to, žeby na tieto jednoduché otázky dostali odpoveď sa povedať nedá!

"Vy aj nato potrebujete povolenie, aby ste vstúpili do tejto budovy!", týmito
slovami nás privítal zástupca riaditeľa základnej školy, keď sa tu objavil prípad neonacizmu. Hákovými krížmi tu pokreslil chodby a záchody 13 ročný žiak.

Podľa našich informácii tento prípad zistila polícia, keď na škole vyšetrovala šikanu. Vedenie školy o prípade vedelo oveľa skôr. Nikto však nezakročil. Prečo, to sme sa nedozvedeli.

"To je váš problém, tam máte dvere, môžete ísť!," povedali nám v škole. Podľa polície väčšina riaditeľov vôbec nejaví známky spolupráce.

Neonacizmus rozkvitá aj v Lovinobani. Tu zaznamenali takmer totožný prípad. Iba trinásťročný žiak tu kreslil hákové kríže.  "Podľa mňa to preto urobil, lebo chcel na seba upozorniť," vyjadrila sa riaditeľka ZŠ Lovinobaňa.



Napriek našej snahe nám riaditeľka nepovedala, aké kroky urobila, aby sa už podobný prípad na škole neobjavil. "Nepoviem vám, lebo ste drzý!," odvrkla riaditeľka.

Všetko nasvedčuje tomu, že pedagógovia berú prípad fašizmu na ľahkú váhu. Hoci ide o trestnú činnosť. Možno, že by sa všetkému dalo predísť keby sa pedagógovia viacej venovali deťom.

"Určite to je niečo, čo na nich vplýva. Že sa im nevenujú dostatočne... že ich len povedzme skúšajú" informoval psychológ Martin Bábik.

Zdielať na

Najčítanejšie správy