Jasno
17°
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Na ŠS sa začína pojednávanie s 26-člennou skupinou prevádzačov
Zdielať na

Na ŠS sa začína pojednávanie s 26-člennou skupinou prevádzačov

Zdroj: TV JOJ

Pred senát Špeciálneho súdu v utorok predstúpi 26 obžalovaných zo skupiny Vladimíra T..

Pred senát Špeciálneho súdu v utorok predstúpi 26 obžalovaných zo skupiny Vladimíra T.. Obžalovaní sú okrem iného aj z trestných činov nedovoleného prekročenia štátnej hranice, založenia a podporovania zločineckej skupiny, nedovolenej výroby a držby omamnej a psychotropnej látky.

Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková, "podľa obžaloby občan Číny ako hlavný organizátor od júla 2003 až do februára 2004 organizačne zabezpečoval a prostredníctvom ďalších členov zločineckej skupiny riadil nelegálne prechody migrantov z Ázie, prevažne z Číny, z územia Slovenskej republiky do Rakúska a ďalej do cieľovej krajiny Talianska, prípadne iných krajín EÚ."

Za organizovanie a zabezpečenie nelegálneho prechodu migrantov členovia skupiny inkasovali za jedného migranta približne 3 000 až 3 500 USD. Týmto spôsobom získali viac ako päť miliónov korún.

Pojednávanie je naplánované na päť dní, obžalovaní sú stíhaní na slobode. Spis má 42 zväzkov, čo je viac ako 12 tisíc strán.

Zdielať na

Najčítanejšie správy