Jasno
15°
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Polícia chytila dvoch drogových dílerov
Zdielať na

Polícia chytila dvoch drogových dílerov

Zdroj: SITA/KRPZ Košice/ilustračné

Nitrianski krajskí kriminálni policajti chytili dvoch drogových dílerov.

Nitrianski krajskí kriminálni policajti chytili dvoch drogových dílerov. V sobotu zadržali v Šali pred pohostinstvom na ulici SNP 27-ročného Martina V. a 30-ročného Rolanda Š.

U Martina V. našli časť plastovej injekčnej striekačky, v ktorej bol biely prášok, jedno plastové priesvitné vrecko s obsahom sušenej marihuany a jeden kus plastovej škatuľky s obsahom neznámej látky.

"Znaleckým skúmaním bolo preukázané, že plastová injekčná striekačka obsahovala metamfetamín s prímesou piracetamu, čo zodpovedá 12 až 24 obvykle jednorazovým dávkam drogy," informoval nitriansky krajský policajný riaditeľ Ján Štark.

Policajti zistili, že Martin V. distribuoval drogy viacerým osobám a obvinili ho z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Hrozí mu trest odňatia slobody 10 až 15 rokov. Martin V. bol už v minulosti súdne trestaný za nedovolené ozbrojovanie.

U Rolada Š. polícia našla injekčnú striekačku s obsahom kryštalického materiálu. Skúmaním zistili, že to je absolútny metamfetamín, z ktorého možno vyrobiť 45 až 90 priemerných jednorazových dávok drogy.

Roland Š. čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, za čo mu hrozí väzenie na štyri až 10 rokov. V minulosti bol sedemkrát súdne trestaný.

V oboch prípadoch vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie do väzby.

Zdielať na

Najčítanejšie správy