Jasno
13°
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Boj proti námrazám-problém?
Zdielať na

Boj proti námrazám-problém?

Je boj proti námrazám v 21. storočí problém? Alebo je to len jednoducho nezodpovednosť našich cestárov? <b>VIDEO: Dnešná zľadovatelá cesta v dopravnej špičke (to, čo vidno, je ľad, nie mokro)</b>

Dnes okolo siedmej ráno sa medzi mestskými časťami Záhorská Bystrica a Lamač v Bratislave vytvoril dlhý rad áut, ktoré nemohli ísť rýchlejšie ako štyridsiatkou. Cesta bola totiž v tomto úseku lesklá ako sklo a pokrytá nebezpečne klzkým ľadom.

Najskôr sme si mysleli, že asi jeden a pol kilometrový rad áut sa vytvoril po nejakej havárii. Lenže o chvíľu sa ukázalo, že na vine bola úplne neudržiavaná cesta. Bratislavskí cestári - ako zvyčajne - opäť zaspali. Asi trojkilometrový úsek medzi mestskými časťami videli naposledy pred niekoľkými dňami, pritom aj podľa predpovede museli vedieť, že v noci bude mrznúť.

Meteorológovia navyše už od včerajška upozorňovali, že na cestách sa môže tvoriť poľadovica. Auto, ktoré posypáva cesty sa však na tomto úseku objavilo až po štvrť na osem, kedy už bola ranná dopravná špička v plnom prúde. Cesta bola tak klzká, že vodiči sa neodvážili predbiehať, ani zvýšiť rýchlosť, hoci oficiálne je na tomto úseku povolená deväťdesiatka.

Ešte aj krajnica bola na tom o čosi lepšie. Ale, keď sme vystúpili z auta a skúsili tú časť cesty, po ktorej autá idú, mali sme čo robiť, aby sme sa udržali na nohách.

POZRITE SA NA VIDEU:

Najčítanejšie správy