Jasno
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Košických kupliarov stíhajú vo väzbe
Zdielať na

Košických kupliarov stíhajú vo väzbe

Zdroj: nicasaurusrex/ilustračné

Už pri prijímaní do erotického salónu sa podľa prokurátora objavuje aj násilie.

Už Košičanov Róberta I. (45 rokov) a Renátu G. (34 rokov), obvinených zo zločinu kupliarstva v spolupáchateľstve stíhajú väzobne.

Pre agentúru SITA to dnes povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Ako ďalej uviedol, sudca vzal obidvoch do väzby z odôvodnenej obavy, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti. Obvinení podali proti uzneseniu sťažnosti, o ktorých bude rozhodovať Krajský súd v Košiciach.

Vyšetrovateľ obidvom kladie za vinu, že od novembra 1997 do septembra 2007 v jednom z košických erotických salónov, ale aj inde zviedli a využívali na prostitúciu minimálne 11 žien, jedna z nich nebola v tom čase plnoletá. Zneužívané ženy pochádzajú z Košíc, okresu Košice - okolie, Prešova a tiež z okresov Humenné a Trebišov.

"Z podstaty zločinu kupliarstva vyplýva, že môže ísť o rôzne formy konania v súvislosti s vykonávaním prostitúcie, za ktorú sa považuje uspokojovanie sexuálnych potrieb za odmenu. Vo väčšine prípadov sa skutková podstata trestného činu kupliarstva naplní už pri prijímaní do erotického salónu, keď ženy súhlasia s tým, že budú vykonávať aj pohlavný styk. Nezriedka sa k tomu pridáva aj násilie," zdôraznil Filičko.

Hoci podľa jeho slov v konkrétnom prípade násilie nebolo zistené, už tým, že jedno z dievčat v tom čase nedovŕšilo 18 rokov a najmä tým, že obvinení z takejto činnosti získali najmenej 800 tisíc korún, možno v zmysle Trestného zákona hovoriť o tzv. závažnejšom spôsobe konania.

Obvinená Renáta G. nebola dosiaľ trestaná, Róbert I. nemá z posledných 10 rokov záznam v registri trestov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy