Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Pri imunite sa v DeFacto riadne zaiskrilo
Zdielať na

Pri imunite sa v DeFacto riadne zaiskrilo

Včera to v politickej šou TV JOJ DeFacto poriadne iskrilo. Počas diskusie o poslaneckej imunite sa o to postarali Boris Zala a Vladimír Palko. <b>VIDEO: Zala s Palkom vo vášnivej diskusii</b>

Včera v politickej šou TV JOJ DeFacto to poriadne iskrilo. Počas diskusie o poslaneckej imunite sa o to postarali Boris Zala a Vladimír Palko.

Vladimír Palko označil predloženie návrhu na zrušenie poslaneckej imunity za obyčajný populizmus predsedu parlamentu Pavla Pašku (SMER - SD). Poslanec za KDH dodal, že to, že jeho návrh nepodporili ani poslanci jeho vlastnej strany a napokon zaň hlasoval iba on sám je fraška. 

Poslanec za SMER Boris Zala sa s Palkovým tvrdením nestotožnil a hlasovanie Smeru o imunite označil za "prejav demokratických pomerov v strane." "Politici by si nemali robiť žarty," zareagoval na to Palko.

Na otázku, prečo zrušenie imunity nepodporilo ani jeho krídlo z KDH, Vladimír Palko povedal, že najmä preto, lebo koalícia chce opozíciu kriminalizovať a hrozí jej väzením. Ako príklad uviedol Hedvigu Malinovú.

"Veľmi ma znepokojilo, keď minister vnútra bezdôvodne znevážil charakter Hedvigy Malinovej, pričom na to nemal žiadne dôkazy," povedal Palko. To rozčúlilo časť publika, s ktorým sa Palko dostal do konfliktu. "Jedna Malinová je celý svet? Môžete sa hanbiť!," kričal jeden z prítomných dôchodcov na neho z hľadiska.

Podľa Zalu sú obviňovania z kriminalizácie zo strany opozície iba premyslenou taktikou. "Taktikou je, obviňovať vládu, že robí nejaké nedemokratické kroky," povedal Zala.

Z témy rušenia poslaneckej imunity sa k záveru riadne zaiskrilo. Kým Zala obviňoval opozíciu, že nemá žiadne témy, Palko zase vládny Smer z boľševizmu a konanie jeho členov prirovnal ku komunistickým pohlavárom. "Vy, multimilionári z vlády, nebudete zatvárať ľudí, ktorí roky žijú v panelákoch," dodal Vladimír Palko.

Zdielať na

Najčítanejšie správy