Jasno
13°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Kia darovala školám 18 automobilov
Zdielať na

Kia darovala školám 18 automobilov

Zdroj: kia.sk/ilustračné

Od roku 2006 dostali odborné stredné a vysoké školy od spoločnosti Kia Motors Slovakia už 39 automobilov Kia Cee´d a 11 automobilov Kia Sportage

Osemnásť automobilov na vzdelávacie účely darovala slovenským školám automobilka Kia Motors Slovakia. Autá si rozdelilo 12 učilíšť a štyri priemyselné školy.

Ako ďalej uviedol, kľúče od darovaných automobilov si riaditelia škôl prebrali priamo z rúk viceprezidenta spoločnosti Young-Taek Huha. Šesť športovo úžitkových automobilov Kia Sportage a dvanásť vozidiel nižšej strednej triedy Kia Cee´d má v krátkom čase skvalitniť praktickú výučbu na školách.

"Darované automobily a motory významne zlepšili technickú vybavenosť našich učební. Dnes získaný Sportage čaká premena na diagnostické vozidlo, na ktorom sa budú naši študenti učiť ako hľadať a odstraňovať jednotlivé poruchy," povedal riaditeľ Spojenej školy z Martina Jozef Zanovit.

Kia okrem technického vybavenia poskytuje študentom stredných odborných učilíšť aj možnosť odbornej praxe priamo vo svojich výrobných prevádzkach. Od začiatku školského roku zbiera nové skúsenosti s najmodernejšími technológiami 57 budúcich automechanikov zo Spojenej školy z Martina, Združenej strednej školy z Dolného Kubína a Stredného odborného učilišťa v Kysuckom Novom Meste.

"Naši študenti si pochvaľujú podmienky a organizáciu práce v našej automobilke. Nadobudnutými skúsenosťami s novými technológiami si tak zvyšujú svoje šance úspešne sa zamestnať po ukončení štúdia," doplnil Jozef Zanovit.

Ďalším nástrojom, ktorý podporuje rozvoj spolupráce automobilky so školami je prehliadka výrobných priestorov spoločnosti. V uplynulom kalendárnom roku navštívilo žilinský závod spoločnosti Kia viac ako 3 700 študentov stredných a vysokých škôl z celého Slovenska, uvádza sa v tlačovej správe.

Od roku 2006 odborné stredné a vysoké školy dostali od spoločnosti Kia Motors Slovakia už 39 automobilov Kia Cee´d, 11 automobilov Kia Sportage, 54 motorov, 10 karosérií, 18 predných a zadných náprav a 13 prístrojových dosiek, uviedol Dvořák.

Zdielať na

Najčítanejšie správy