Jasno
13°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Štvrormesačné dievčatko neprežilo pád na zem
Zdielať na

Štvrormesačné dievčatko neprežilo pád na zem

Jeho brat ho držal v náručí, keď začalo plakať. V tej chvíli ho vyplašený pustil a dieťa si pri dopade zlomilo lebku. <b>VIDEO: výpoveď otca</b>

Predvčerom došlo v Handlovej k obrovskej tragédii. Mentálne postihnutý mladý muž pustil na zem štvormesačné dievčatko, držal na rukách.

Keď ho mal v náručí, začalo plakať. V tej chvíli ho vyplašený pustil a dieťa si pri dopade zlomilo lebku.

Mama bola s malou Katkou na dvore na prechádzke. Musela si však odbehnúť domov, a tak dieťa nechala v kočiari. Jej mentálne 24-ročný postihnutý brat ju však z neho vybral a zobral na ruky.

Jeho mama naňho kričala, aby ju dal späť do kočíka. On sa však zľakol a Katku pustil na zem.

"Bábätko narazilo hlavou o zem. Zlomilo si lebku a zostalo nehybne ležať. Kým k nej prišla manželka, tak malá už nedýchala," spomína na tragickú udalosť v rodine nešťastný otec Igor Fízer.

Dieťatko sa snažili oživovať aj záchranári. Vrtuľníkom ju transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici, kde už jej však nemohli pomôcť. Rodina ale aj susedia sú z toho, čo sa stalo, veľmi šokovaní. Mladý muž mal dieťa rád, a tak si nikto nedokáže jeho skrat vysvetliť.

Brat nevie, čo spravil a aj preto bol k prípadu prizvaný znalec, ktorý určí, čo bude ďalej.

"Vyšetrovateľ obvinil 24-ročného Handlovčana z prečinu usmrtenia. Ak sa preukáže, že muž je psychicky chorý, tak polícia trestné stíhanie voči nemu zastaví,"  povedala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Hlaváčová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy