Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Tento víkend bude Štrbské pleso "obmedzené"
Zdielať na

Tento víkend bude Štrbské pleso "obmedzené"

Lyžiari si môžu cez víkend bez problémov zalyžovať na Lomnickom sedle, Jamách, v Ždiari-Strednici, Bachledovej doline či na iných miestach. <b>VIDEO: Paulína Valová zo SHMÚ o počasí cez víkend</b>

Aj tento víkend navštívi hory veľké množstvo lyžiarov. Na mnohých miestach je v týchto dňoch nedostatok prírodného snehu, a tak sa musí stále zasnežovať.

"Najlepšie podmienky pre lyžiarov, ktorí sa vyberú tento víkend do Vysokých Tatier, budú na Lomnickom sedle, kde je meter a pol snehu a zjazdovky sú kvalitne upravené,"  informoval  Braňo Sikorčin z Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry.

Dobré podmienky potešia lyžiarov aj na Jamách, v Ždiari-Strednici a v Bachledovej doline. Nenároční lyžiari môžu prísť na Jakubkovú lúku do Starého Smokovca.

Lyžovanie na Štrbskom plese bude tento víkend obmedzené, pretože sa tam uskutočnia preteky.

"Nevhodný terén je na zjazdovke z Hrebienka na Smokovec či zo Skalnatého plesa do Tatranskej Lomnice.  Na svahu Čučoriedky, ktorý sa v tejto lokalite nachádza, je však dostatok snehu. Každý, kto sa tam bude chcieť dostať, musí použiť kabínkovú lanovku," povedal Sikorčin.

Tí, ktorí si chcú tento víkend užiť sankársku dráhu z Hrebienka na Štrbské Pleso, zostanú sklamaní, pretože tá nefunguje. Na polovici dráhy je v týchto dňoch asfalt.

Pokiaľ ide o teploty, tento víkend bude na horách mimoriadne studený. Návštevníci a predovšetkým lyžiari by sa mali pripraviť na mínusové teploty najmä v noci.

Pozrite si predpoveď počasia na víkend na celom území Slovenska ako aj na horách, o ktorej informuje Paulína Valová zo Slovenského hydrometeorologického ústavu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy