Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Rakúšan sa z drog lieči na Slovensku
Zdielať na

Rakúšan sa z drog lieči na Slovensku

Kokaín je droga bohatých. Bohužiaľ je stále populárnejší. Aj obrovská zásielka zhabaná na našom území tomu nasvedčuje. Veková hranica narkomanov sa stále znižuje. Po stavoch eufórie prichádza kruté vytriezvenie. <b>Len 17-ročný Hans už zažil, čo je to peklo. Pozrite si VIDEÁ</b>

Kokaín je droga bohatých. Bohužiaľ je stále populárnejší. Aj obrovská zásielka zhabaná na našom území tomu nasvedčuje. Veková hranica narkomanov sa stále znižuje. Po stavoch eufórie prichádza kruté vytriezvenie.

Sedemnásťročný chlapec - hovorme mu Hans - pochádza z Rakúska a už šiesty mesiac sa lieči v jednom z našich zariadení zo závislosti na tejto tvrdej droge. Jeho príbeh nás doslova šokoval.

"Pochádzam z lepšej rodiny. Začal som s kokaínom, lebo každý v škole bral kokaín, bolo to také in. To bola základná škola. Mal som kamarátov čo mi to priamo nosili.  Aj do školy aj domov," hneď na úvodu nás šokuje mladučký Hans.

"Najskôr začína závislosť po stránke psychickej. Človek je nervózny, má silné nutkanie znovu drogu užiť," prezradil nám jeden z terapeutov.

"Mal som nervy strašné. Keď som nemal kokaín. Nemohol som jesť, chýbalo mi to strašne," vraví Hans.

Jeden gram kokaínu stojí približne 3000 korún. Niet preto divu, keď dieťa má zrazu finančné ťažkosti, či z domu mizne interiér. Znak pre rodičov je zmena správania. To znamená, že dieťa sa prestane venovať koníčkom, prestane chodiť do školy, neučí sa.

"Drogy mi zobrali 3 roky života. Bral som ich preto, lebo som chcel byť slobodný a nakoniec mi tú slobodu zobrali," prezrádza nám mladý Rakúšan.

Zdielať na

Najčítanejšie správy