Zatiahnuté
13°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Deti by mali viac športovať. V Bratislave ale už zrušili viac ako 40 športových ihrísk
Zdielať na

Deti by mali viac športovať. V Bratislave ale už zrušili viac ako 40 športových ihrísk

BRATISLAVA / Stále sa hovorí o tom, že deti by mali odložiť mobily a tablety a viac športovať. No len v Bratislave už stihli zrušiť viac ako 40 športových ihrísk a vyzerá to tak, že ubudne ďalšie. Malí futbalisti sa budú musieť vysťahovať, pretože majiteľ pozemkov má iné plány.

Malé športové talenty už o pár mesiacov nebudú mať pravdepodobne kde trénovať. "Dostali sme výpoveď z týchto priestorov, z tohto štadióna, na ktorom sme už aj 12 rokov," povedal tréner Pavol Kukla. Na Sklenárovej ulici trénujú futbalisti do 18 rokov, ktorí hrávajú zápasy s takými súpermi ako Bayern Mníchov, Manchester United, FC Barcelona či AC Miláno. "Napriek tomu, sme dostali od toho pána konateľa jednoducho 3 mesačnú výpoveď a pre neho to bola vec vyriešená," dodal tréner.  

"Keďže sme sami športovci, tak akékoľvek plány, ktoré budeme mať so zhodnotením našich pozemkov, budú zahŕňať aj zachovanie športu v lokalite. Územný plán mesta Bratislavy umožňuje v lokalite Sklenárova široké možnosti výstavby od administratívy, cestovného ruchu, parkovísk až po rezidenciu," uviedol Martin Križan, majiteľ pozemkov, konateľ spoločnosti Beta Group s.r.o.

O povolenie výstavby na mieste ihriska požiadali v roku 2017. "Mesto bolo proti a stavebník respektíve ten žiadateľ ju stiahol," povedal Ivo Nesrovnal, primátor hlavného mesta Bratislava. Keďže aktuálnemu majiteľovi mesto v ústrety nevyšlo, o to prekvapujúcejšie je jeho konanie nepredĺžiť malým futbalistom z FC Ružinov prenájom ihriska. "Ako súkromná spoločnosť sa musíme správať ekonomicky a dospeli sme do bodu, kedy je naša podpora športu v lokalite Sklenárova, v takej podobe ako bola doteraz, nerentabilná a veľmi radi odovzdáme štafetu mestskej časti Ružinov a mestu Bratislava," vysvetlil Martin Križan. 

Potenciálnych budúcich primátorov sme sa opýtali, či je aj otázka zachovania športoviska pre malých futbalistov bod, ktorým sa v prípade zvolenia budú zaoberať:

Iveta Plšeková - "Bratislava nesmie prísť už o žiadne iné ihrisko."

Václav Mika - "Mesto musí určovať pravidlá a nie viezť sa na nejakej vlne developerov, to je cesta do pekla."

Andrej Trnovec - "Ja som proti zahusťovaniu akejkoľvek výstavby."

Viktor Béreš - "Potrebujeme podporiť športoviská a ihriská."

Jaroslav Brada - "Neprípustné, aby sa športoviská preklasifikovávali na iný typ výstavby."

Roman Ruhig - "Šport musí byť zachovaný."

Miroslav Vetrík - "Treba naozaj podporovať deti aby mali pohyb."

Ján Mrva - "Urobil by som všetko preto aby to futbalové ihrisko tam zachované zostalo."

Ivo Nesrovnal - "Som zásadne proti rušeniu športovísk v Bratislave, mojou ambíciou je podpora športu."

Matúš Vallo - "Určite nepodporujem zmenu športoviska na stavebný pozemok."

Čo bude s malými futbalistami, keď sa za nimi táto brána definitívne zavrie stále nevedia. Na rade sú teraz rokovania s mestom a mestskou časťou Ružinov ako sa s majiteľom pozemkov dohodnú. "Sme ochotní rokovať a hľadať riešenia výhodné pre všetky strany," dodal Martin Križan.

Výstavba Národného futbalového štadiónu sa blíži ku koncu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy