Jasno
10°
Bratislava
Terézia
15.10.2024
Metsä Tissue chce po požiari do konca roka postaviť nové sklady
Zdielať na

Metsä Tissue chce po požiari do konca roka postaviť nové sklady

Zdroj: SITA/Ľubomíra Černeková

Požiar zničil sklady s rozlohou približne 14.000 metrov štvorcových. Lopatka nevylúčil, že nové haly budú mať o niečo väčšiu skladovaciu plochu.

Papiereň Metsä Tissue (bývalé Tento) v Žiline plánuje do konca roka postaviť dva nové sklady, ktoré nahradia skladovacie priestory zničené pri rozsiahlom marcovom požiari.

Zatiaľ nie je jasné, koľko peňazí bude na výstavbu skladov potrebných. Povedal to dnes zástupca spoločnosti Ľuboš Lopatka. Požiar, ktorý založil podpaľač, narobil škody za približne desať miliónov eur (vyše 320 miliónov Sk).

"O detailoch výstavby by som zatiaľ nerád hovoril, lebo ešte neprebehlo výberové konanie. Budeme však robiť všetko pre to, aby to (sklady) bolo postavené do konca roka," dodal Lopatka.

Požiar zničil sklady s rozlohou približne 14.000 metrov štvorcových. Lopatka nevylúčil, že nové haly budú mať o niečo väčšiu skladovaciu plochu. Spoločnosť má v súčasnosti svoje výrobky uložené u externých poskytovateľov skladových priestorov.

Oheň v papierni založil bývalý zamestnanec dodávateľskej firmy, ktorý sa chcel podľa polície pomstiť za svoje prepustenie a za údajne nízke zárobky svojich kolegov. Žilinčanovi za zločin všeobecného ohrozenia hrozí v prípade dokázania viny pred súdom až 15 rokov väzenia.

Pri požiari sa nikto nezranil a podarilo sa tiež zachrániť výrobnú linku. Spoločnosť pred časom informovala, že požiar zničil viac než dvojtýždňovú výrobu závodu.

Žilinská papiereň patrí do fínskej skupiny Metsä Tissue. Vyrába toaletný papier, hygienické vreckovky, kuchynské utierky a servítky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy