Matečná vyzýva, aby sa nakupovalo slovenské mäso cez štátny systém. Ten ale nefunguje
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Po prevalení škandálu so zdravotne nevhodným poľským mäsom sa opäť zdôrazňuje, že je lepšie dávať prednosť slovenským mäsovým výrobkom. Vyzýva na to aj ministerstvo pôdohospodárstva, pre kuchárov v štátnych zariadeniach a školách má odporučenie.
Poľské mäso z chorých kráv na Slovensku
Ministerstvo pôdohospodárstva, po škandále s mäsom z chorých kráv z Poľska, odporúča kuchárom v štátnych zariadeniach a v školách nakupovať miestne, viac kontrolované mäso cez takzvaný národný potravinový katalóg. Ako ale upozornil portál Aktuality.sk, stránka katalógu je už minimálne dva dni nefunkčná. Vytvorenie systému, ktorý momentálne nefunguje, pritom stálo slovenských daňových poplatníkov 900 tisíc eur.
Odborníci prehovorili, čo môže rizikové mäso spôsobiť s našim organizmom. Ako nám môže uškodiť sa dozviete TU: