Jasno
18°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Pohoda už beží naplno
Zdielať na

Pohoda už beží naplno

Festival Pohoda je už v plnom prúde. Ľuďom hrá do kariet i počasie.

Včera na trenčianskom letisku ešte do hlbokej noci finišovali posledné práce, organizátori povzbudení živelnou atmosférou dolaďovali zvyšné detaily. Aj napriek štvrtkovému dažďu sa začali postupne napĺňať stanové mestečká a včerajšie prvotné potôčiky návštevníkov dnes vystriedala poriadna ľudská rieka. A ľudí prišlo naozaj dosť, vraj už padali i rekordy.

"Nemáme zatiaľ presné čísla, keďže lístky sa dajú zohnať na veľkom množstve predpredajových miest. Určite sme sa však s číslami posunuli, asi prekročíme hranicu 30 000," povedal šéf Pohody Michal Kaščák.

Organizátorom už niekoľko rokov hrá do kariet aj počasie. Hoci ešte včera to vôbec nevyzeralo optimisticky, dnes sa v Trenčíne od rána začalo vyjasňovať a mesto nateraz zažehnalo aj zrážky.

Aj napriek tomu festivalový tím ráta so všetkým, šéf festivalu však počasie dopredu vraj radšej nechce ani zisťovať. "Sme však pripravení na všetko, na vodu, aj na sucho. Najhorším by pre nás bol vietor. Vždy musíme rátať so všetkým, aj keď môže byť dobrá predpoveď, môže prísť jedna prietrž a máme problémy," povedal M. Kaščák.

Na Pohode už svoje umenie predviedla svieža britská gitarovka The Subways, ktorá sa môže pochváliť aj skutočným bonbónikom. Na basu tu totiž naozaj neobvykle hrá žena. Svoje kúsky tu už odohrali i novoposkladaný Pražský výber na čele s rockovou legendou Michalom Kocábom, či slovenské tanečné hviezdy z Pudingu pani Elvisovej. Pohodu dnes v noci čakajú však veľké mená: prím hrajú najmä americký Gossip, britský Unkle, či najväčší headliner festivalu, housová legenda Fatboy Slim.

Zatiaľ vystúpenie nikto nezrušil, inak to však bolo pred festivalom. Po tom, čo prítomnosť potvrdili anglickí rockeri z The Wombats a tancujúce divožienky CSS, obidve formácie iba pár dní pred Pohodou štábu poslali suchý mail, že na Slovensko nedorazia.

Zdá sa, že na Pohode zatiaľ všetko šľape tak ako má. "Je to tu veľmi pekné, super zorganizované, už som si pod pódiami stihla i poriadne zaskákať," natešene vraví dvadsiatnička Petra Barmošová z Martina. Radosť majú aj organizátori, ktorí už niekoľko dní posteľ poriadne ani nevideli. "Sme natoľko nabudení, že dlhší čas dokážeme fungovať bez spánku. Tá sila je tak nabíjajúca, že štáb jednoducho funguje," dodal M. Kaščák.

Zdielať na

Najčítanejšie správy