Zatiahnuté
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Finančná správa stojí za systémom e-Kasa. Jej ľahké napadnutie nepovažuje za veľké riziko
Zdielať na

Finančná správa stojí za systémom e-Kasa. Jej ľahké napadnutie nepovažuje za veľké riziko

BRATISLAVA / Finančná správa naďalej stojí za systémom e-Kasa a neplánuje ho ani rušiť ani meniť. Práve naopak, vyzýva podnikateľov, ktorí ešte nie sú pripojení, aby tak urobili čo najskôr.

Investigatívne centrum Jána Kuciaka v pondelok zverejnilo informáciu, že systém sa dá napadnúť a obísť. Finančná správa naopak tvrdí, že nejde o veľké bezpečnostné riziko. Šéfka finančnej správy by chcela viesť diskusiu na odbornej úrovni. Stretnutie s firmou, ktorá upozornila na chybu v systéme a s Centrom Jána Kuciaka v stredu finančná správa odmietla.

"Informácie, ktoré zverejnila v posledných dňoch spoločnosť Nethemba považujeme za zavádzajúce. Neodpovedali počas prvých dní tohto týždňa na výzvy finančnej správy stretnúť sa," vyhlásila Lenka Wittenbergerová, prezidentka finančnej správy. "Prostredníctvom spoločnosti Nethemba sme si na stredu dohovárali na 14:00 stretnutie na finančnej správe, aby sme si veci vydiskutovali. Napokon prišiel e-mail, že finančná správa chce tento problém riešiť v odbornej a nie politickej rovine, a preto tento termín ruší, čo nás celkom prekvapilo, pretože ani spoločnosť Nethemba a ani Investigatívne centrum Jána Kuciaka s politikou nemá nič spoločné," oponuje Arpád Soltész, investigatívny novinár z Investigatívneho centra Jána Kuciaka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy