Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Slovenská pošta prijala opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Doručovanie čínskych zásielok sa skomplikuje
Zdielať na

Slovenská pošta prijala opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Doručovanie čínskych zásielok sa skomplikuje

Na Slovensku sa zatiaľ vírus nepotvrdil:

BRATISLAVA / V snahe zabrániť šíreniu smrtiaceho vírusu z Číny prijali viaceré krajiny prísne opatrenia. Slovenská pošta preto pozastavuje prijímanie medzinárodných zásielok do Číny, Hong Kongu a Macao.

V dôsledku obmedzení v medzinárodnej leteckej preprave, ktorá je jedným z nosných spôsobov prepravy medzinárodnej pošty, Slovenská pošta od utorka 4. februára 2020 dočasne pozastavuje prijímanie medzinárodných listových zásielok, balíkov a zásielok EMS s doručením do Číny, Macao a Hong Kongu. 

"Toto opatrenie uplatňuje Slovenská pošta rovnako ako ostatné štáty sveta v súvislosti so zrušením alebo zmenou letov medzinárodných leteckých prepravcov z alebo do Číny, ktorých snahou je tak zamedziť šíreniu koronavírusu," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská. 

​Doručovanie zásielok, ktoré prídu na Slovensko, pokračuje bez zmeny. Zákazníci ale môžu v dôsledku bezpečnostných opatrení, medzi ktoré patrí aj obmedzenie či rušenie letov medzinárodnej leteckej prepravy, očakávať minimálne omeškanie zásielok z Číny.

Autentické zábery: Slováci prilietajú z Číny špeciálom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy