Skoro jasno
14°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Policajt asistoval pri pôrode v rómskej osade
Zdielať na

Policajt asistoval pri pôrode v rómskej osade

"Pýtal sa ma, či dieťa žije," opisuje krušné chvíle policajt Filip

25-ročná Eva z Podsadku čakala v poradí už štvrté dieťa. „Zavolali sme sanitku, ale ten šofér ešte neprišiel...ona to už nemohla udržať,“ uviedla mama štvornásobnej rodičky.

Príchod záchranky pravdepodobne skomplikovala dopravná nehoda, kvôli ktorej museli uzavrieť cestu v oboch smeroch na takmer tri hodiny. Svoju sanitku preto vyslala ľubovnianska nemocnica. V osade už bolo vtedy poriadne rušno. Pôrod bol značne komplikovaný. Podľa matky rodičky malo dieťatko omotanú pupočníkovú šnúru okolo ramien.

Policajná hliadka dorazila na miesto po tom, čo rozvášnení Rómovia napadli vodiča sanitky, ktorá prišla doosady pre rodičku.

„Emócie boli veľké, jeden z nich mi dal telefón, na ktorom bol lekár zo155, pýtal sa ma či dieťa žije. Odkryl som dieťa. Bolo tam, dýchalo, tak ma navigoval ako odstrihnúť pupočníkovú šnúru,“ opísal policajt Filip Šenšel

Kuriózny bol nielen celý pôrod ale aj jeho záver. Pri odstrihnutí pupočníkovej šnúry použili šnúrku z topánky. „Navigoval som ich, ako to majú urobiť,“ dodal Filip.

Všetko skončilo najlepšie, ako len mohlo. Na svete je malý Milanko a jeho mama je pánovi policajtovi pochopiteľne vďačná. „Ďakujem veľmi pekne tomu policajtovi, že pomohol malému na svet, lebo u nás ženy ani nevedia ako sa to robí,“ uviedla šťastná mamička.

Po provizórnom pôrode smerovala mamička spolu s dieťaťom do sanitky a následne do nemocnice.

TV JOJ

Najčítanejšie správy