Zatiahnuté
14°
Bratislava
Koloman
13.10.2024
Po blýskaní a lejaku zaplavilo v niekoľkých obciach ulice a záhrady. V Prešove sa prepadla cesta
Zdielať na

Po blýskaní a lejaku zaplavilo v niekoľkých obciach ulice a záhrady. V Prešove sa prepadla cesta

PREŠOV / Búrky potrápili viaceré časti Slovenska. V Prešove a okolí zostali zaplavené dvory, záhrady, pivnice a odstavené trolejbusy. Niektorým ľuďom museli ísť na pomoc hasiči. Vo Finticiach zaplavilo časť, kde sú samé novostavby. Podľa miestnych tam majú problém pri každom väčšom lejaku.

Búrka s hromami a bleskami sa zmenila na hustý lejak sprevádzaný vetrom na jednom zo sídlisk v Prešove. Viditeľnosť bola taká, že to vyzeralo akoby husto snežilo. Vody bolo zrazu toľko, že kanalizácia na mnohých miestach nestíhala. Autá sa brodili v Prešove vodou na viacerých miestach.

Na najväčšom prešovskom sídlisku dokonca istý čas nepremávala trolejbusová doprava. Na štvorprúdovke sa prepadla časť cesty. "Pri oprave výtlku sa zistilo, že prepadnuté podložie vozovky, ktorého stav k krátkom čase zhoršil intenzívny dážď," informovala odborná referentka Lenka Šitárová. "Ani 15 minút to netrvalo a voda sa zdvihla," opísal intenzitu dažďa obyvateľ Fintíc. Zlá situácia bola aj v susedných Finticiach. Voda sa do novej časti medzi novostavby zliala z okolitých kopcov. Nedokončené cesty sa zmenili na potoky a voda zaplavila dvory i pivnice. "Žiadne vodozádržné opatrenia nie sú urobené. ľudia v pivniciach majú vodu, zatopení sú všetci. Tam je nešťastie," konštatovala obyvateľka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy