Zatiahnuté
10°
Bratislava
Koloman
13.10.2024
Súd prijal obžalobu na bývalého generálneho prokurátora. Trnka vo svojom trezore skrýval nahrávku z odpočúvania kauzy Gorila
Zdielať na

Súd prijal obžalobu na bývalého generálneho prokurátora. Trnka vo svojom trezore skrýval nahrávku z odpočúvania kauzy Gorila

BRATISLAVA / Okresný súd v Bratislave prijal obžalobu na bývalého generálneho prokurátora. Ako prvý o tom informoval portál Denník N.

Podľa informácií Denníka N okresný súd v Bratislave prijal obžalobu na bývalého Generálneho prokurátora Dobroslava Trnku a vytýčil už aj pojednávanie na september. Ako ďalej pre televíziu JOJ uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, súd vytýčil celkovo štyri termíny od 6. do 14. septembra.

Trnka je obžalovaný z toho, že vo svojom trezore skrýval nahrávku z odpočúvania kauzy Gorila, ktorá má usvedčovať politikov druhej Dzurindovej vlády z vyplácania provízii pri privatizácii. V 39-hodinovej nahrávke, ktorú však už dnes nie je možné verifikovať, sa hovorí aj o pozadí financovania strany Smer.

Trnku obžalovali v máji pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Bývalý generálny prokurátor sa ho mal dopustiť tým, že si vedome nesplnil povinnosť stíhať všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy