Zatiahnuté
16°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
5 netradičných faktov, ktoré ste o mikinách ešte nepočuli!
Zdielať na

5 netradičných faktov, ktoré ste o mikinách ešte nepočuli!

Zdroj: Factcool.sk

INZERCIA /  Čo majú spoločné diamanty, Rocky a pracovníci v mraziarni? Ak vám nič nenapadlo, nezúfajte, my vám to prezradíme. Je ňou mikina. Čítate správne. Ukážeme vám netradičné veci spojené s najobľúbenejším kúskom vášho šatníka.x

1. Pracovníci v mraziarni

Práca v mraziarni patrí medzi náročné povolania. Jednak pre manipuláciu s ťažkými váhami, ale najmä pre večnú a nepríjemnú zimu. Môžeme byť radi, že dnes existuje najrôznejšie oblečenie a vychytávky, ako ochrániť zamestnancov. V tridsiatych rokoch minulého storočia prišlo do módy hrubé tričko s dlhým rukávom a kapucňou. Svet objavil mikinu v podobe, ako ju poznáme doteraz. Zamestnancov mraziarní efektívne chránila pred zimou a stala sa aj znakom pracovníkov a nižších vrstiev. To však už v súčasnosti neplatí. Dnes je symbolom luxusu a originality.

2. Hip-hop

Hip-hop vznikol v 70. rokoch minulého storočia v USA. Presadil sa najmä v oblastiach s černošským obyvateľstvom. Súčasťou tejto kultúry je okrem rapu, grafitti a breakdancu aj osobitá móda. Tá je založená na oversize tričkách, tielkach a najmä mikinách. Veľké pohodlné mikiny aj v tomto prípade boli symbolom nižších vrstiev. Postupom času sa však stali celosvetovým znakom osobitého štýlu a slobody.

Factcool.sk

3. Rocky

Sériu filmov o boxerovi Rockym videl snáď každý z nás. Čo sa vám vybaví pri spomienke na tento film? Okrem monokla pod okom Sylvestra Stalloneho je to aj legendárny tréning na schodoch v mikine za zvukov známej melódie Eye of the tiger. Šedá mikina a šortky počas zápasu boli totiž základným oblečením Rockyho v celom filme. Tak ako sú späté aviator okuliare s Tomom Cruisom a jeho filmom Top Gun, Rocky je spätý so šedou mikinou Sylvestra Stalloneho.

Factcool.sk

4. Mikina s diamantmi

Možno si poviete, že je to rozmar alebo že bohatí môžu všetko. Slávny americký raper Sean Diddy si totiž nechal ušiť mikinu, ktorej na šnúrkach visia diamanty. Ide tak jednoznačne o jedinú mikinu svojho druhu na svete. Pravdepodobne aj o najdrahšiu. O tom, ako ju prať, však svetoznámy raper nehovorí. Asi je to odev naozaj len pre potešenie oka. Mikiny totiž už dávno nie sú poznávacou značkou pracovníkov a nižších vrstiev. Skôr naopak. Sú obľúbeným a vyhľadávaným artiklom mnohých svetových celebrít, napríklad Kim Kardashian, Seleny Gomez či Lindsay Lohan. Najväčší výber mikín nájdete na factcool.sk. Medzi vychytené značky patria Trendyol či Ombre. Inšpirujte sa hviezdami a nájdite si tu pravú.

Factcool.sk

5. Mikina v parlamente

Mikiny počas celej svoje histórie vzbudzovali vášne. Najmä v minulosti boli spojené s negatívnym, agresívnym správaním, rebéliou či kriminalitou. Dnes to však už neplatí. Ako príklad môžeme uviesť prípad z roku 2008. Na Novom Zélande vznikla spoločenská diskusia o tom, či mikiny sú spoločensky prijateľné oblečenie. Výsledkom tejto situácie bolo to, že novozélandskí politici, inšpirovaní mládežníckym hnutím spochybňujúcim stereotypy spojené s mikinou, si obliekli mikiny a predstúpili na schody budovy parlamentu. Tento čin bol pozitívne prijatý aj medzi bežnými ľuďmi.

Factcool.sk

Najčítanejšie správy