Polojasno
11°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
Kuriózna krádež auta: Jeden vystúpil lebo nevedel šoférovať, druhý zablúdil na Ukrajinu
Zdielať na

Kuriózna krádež auta: Jeden vystúpil lebo nevedel šoférovať, druhý zablúdil na Ukrajinu

SLOVENSKO / Mladí zlodeji pripomínajú seriálové postavičky Pat a Mat. V dedine Bežovce v okrese Sobrance ukradol 27- ročný Michal auto, no nevedel ho šoférovať. Za volant si teda sadol jeho 26 - ročný kamarát. Ten však zablúdil a skončil na Ukrajine.

Dvojica prechádzala cez dedinu. Keď v jednom z dvorov uvideli odparkované auto, rozhodli sa konať. "Potom, čo poškodili bránu oplotenia, si starší z dvojice, Michal, sadol za volant osobného motorového vozidla zn. Citroen C5, mladší Leon vedľa neho, a auto vycúvali z dvora," vysvetlila hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Jana Mesárová. 

Vodič Michal si na ulici uvedomil, že nevie šoférovať a tak z auta vystúpil a odišiel preč. Za volantom ho nahradil jeho kamarát Leon, ktorý sa chcel odviezť domov. Cestou však zablúdil. "Došiel na pole k slovensko-ukrajinskej hranici, tam z auta vystúpil a pešo prešiel hranicu, kde mu jeho potulky prekazila ukrajinská vojenská stráž," informovala hovorkyňa Jana Mesárová. Ukrajinci Leona vrátili na našu stranu a policajti čoskoro dolapili aj jeho kamaráta Michala. Obaja budú čakať na začiatok súdneho procesu vo väzbe. "Z dôvodu, že ujdú alebo sa budú skrývať, aby sa tak vyhli trestnému stíhaniu alebo trestu a budú pokračovať v trestnej činnosti," hovorkyňa súdov v Košiciach. 

Mladíci spôsobili majiteľovi auta škodu vo výške 2 000 eur. Starší z nich je v podmienke a hrozí mu až 2 ročné vezenie. U mladšieho môže byť trestná sadzba jeden až 5 rokov. "Z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a prečinu porušovania domovej slobody, oba skutky spáchané formou spolupáchateľstva," uviedla hovorkyňa Jana Mesárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy