Polojasno
11°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Jediný kandidát na policajného prezidenta Štefan Hamran: Vyššia dôvera aj platy
Zdielať na

Jediný kandidát na policajného prezidenta Štefan Hamran: Vyššia dôvera aj platy

BRATISLAVA / V špionážnej afére súvisiacej s Ruskom môžu pribudnúť ďalší obvinení. Slučka sa sťahuje aj okolo ľudí z politických kruhov, ktorí šíria dezinformácie. Aj o tom hovoril jediný kandidát na policajného prezidenta pred branno-bezpečnostným výborom. Opozícia Štefana Hamrana odignorovala.

Vyššia dôvera verejnosti aj vyššie platy policajtov. Jediný kandidát na policajného prezidenta Štefan Hamran chce z práce policajta urobiť atraktívne zamestnanie. Policajtom podľa jeho slov veria len 4 Slováci z 10, neverí im viac ako polovica obyvateľov. "Široká verejnosť vníma políciu cez prizmu zdikreditovaných policajných funkcionárov na tých najvyšších pozíciách," konštatoval Hamran. 

Odzvoniť má vplyvu oligarchov a politikov na vyšetrovanie, aj otrockému naháňaniu čísel do policajných štatistík. A keďže nám momentálne chýba osem stoviek policajtov, sľubuje vyššie platy aj prehľadný kariérny postup. Nič z toho si ale opozícia vypočuť neprišla. Tvrdia, že aj tak by to bolo zbytočné. "Pán Hamran už vysvedčenie od výboru raz dostal, keď sa prvýkrát uchádzal s pánom Kovaříkom o funkciu a vtedy ho výbor ani neodporučil," vyjadril sa poslanec Marián Saloň. "Čo sa obávam najviac, že je to človek, ktorý bude robiť na politickú objednávku pána Matoviča," povedal bývalý premiér Peter Pellegrini. "Ja si to neviem predstaviť ani v najhoršom sne, že by mi nejaký Matovič alebo akýkoľvek iný politik diktoval, čo mám robiť," reagoval na Pellegriniho slová Hamran. 

Štefan Hamran nevylúčil ani personálne zmeny v Prešove po vražde policajta svojím kolegom. A vyzerá to tak, že po špiónskej afére zrejme dôjde aj na vplyvných ľudí, ktorí sociálne siete využívajú na šírenie dezinformácií. "Politicky exponovaná osoba je podozrivá zo šírenia dezinformácií o vojnovej situácii na Ukrajine," uviedol Hamran. Štefana Hamrana by chcel minister vnútra vymenovať k 1. aprílu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy