Zatiahnuté
11°
Bratislava
František
4.10.2024
ŠPZ si nakreslil a vyfarbil. Keď ho policajti zastavili, zistili, že nemá ani vodičák
Zdielať na

ŠPZ si nakreslil a vyfarbil. Keď ho policajti zastavili, zistili, že nemá ani vodičák

SEREĎ / Vynaliezavosť sa v niektorých prípadoch nevypláca. Policajti zastavili vodiča, ktorý si fixkou nakreslil a vymaľoval tabuľky s evidenčným číslom.

Krátko po nástupe do nočnej služby si policajti všimli na ceste auto, ktoré bolo už na prvý pohľad podozrivé. Preto sa na neho policajti hneď zamerali. "Už z idúceho auta videli, že zadné značky na Škode sú fejk a za pomoci majákov dali vodičovi znamenie, aby zastavil. 49 ročný vodič z Piešťan takto jazdil večer po meste Sereď. Pri sebe nemal absolútne nič, ani vodičský preukaz, nepredložil žiadne platné doklady od vozidla," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre. 

Tabuľky s evidenčným číslo si nakreslil a vymaľoval fixkou. Okrem toho mal 49 ročný vodič z Piešťan dlhšiu dobu zadržaný vodičský preukaz, neabsolvoval odborné preskúšanie, na aute už boli dlhšiu dobu zadržané originálne tabuľky s evidenčným číslom a vozidlo nemalo platnú STK a EK. Do budúcna si asi vodič premyslí, či sa bude pokúšať svojou rádoby kreativitou porušovať predpisy a zákazy. Teraz mu hrozí v správnom konaní pokuta až do výšky 1 300 eur a na 5 rokov zákaz činnosti viesť akékoľvek motorové vozidla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy