Zatiahnuté
11°
Bratislava
František
4.10.2024
Ministri vnútra V4 sa stretli v Bratislave. Témou je aj ilegálna migrácia
Zdielať na

Ministri vnútra V4 sa stretli v Bratislave. Témou je aj ilegálna migrácia

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Napriek tomu, že Česko avizovalo obnovenie kontrol na hraniciach len na desať dní, zdá sa, že to bude trvať dlhšie. Rovnako aj rakúske hraničné priechody zostanú pod kontrolou. O tom, ako riešiť nelegálnu migráciu bez toho, aby sa takpovediac rušil Schengen, v našom hlavnom meste diskutovali ministri vnútra V4.

Slovensko, Česko, Maďarsko a Rakúsko chcú hľadať riešenia v súvislosti s nelegálnou migráciou spoločne. Opatrenia chcú prijímať tak, aby sa udržal voľný pohyb v rámci Schengenu. Spolupracovať chcú s Európskou komisiou. Že situácia na hraniciach nie je ideálna dokazujú takmer každodenné príbehy z hraničných priechodov, kde sa objavujú prípady nelegálneho prevádzačstva - len minulý týždeň sme vám priniesli príbeh bulharského kamionostu, ktorému migranti do kamiónu vliezli cez prerezanú plachtu a po prechode hraníc s Českou republikou povyskakovali.

Zosúladiť sa má aj riešenie prevádzačstva. Minister vnútra SR Roman Mikulec o tom informoval po pondelkovom rokovaní so svojimi rezortnými partnermi z Česka, Maďarska a Rakúska v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy