Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Výstava na Trenčianskom hrade vás prenesie do rozprávky
Zdielať na

Výstava na Trenčianskom hrade vás prenesie do rozprávky

TRENČÍN / Popoluška, Z pekla štestí, Arabela či Pyšná princezná – to sú len niektoré z legendárnych československých rozprávok, ktoré pozná vari každý. Túžite na vlastné oči vidieť 37 originálnych kostýmov, ktoré mali na sebe Jan Werich ako kráľ, Helena Vondráčková ako princezná, či Libuše Šafránková ako Popoluška? Teraz máte jedinečnú možnosť.

Kostýmy a rekvizity z desiatich legendárnych československých rozprávok si môžete aktuálne pozrieť na Trenčianskom hrade. "Máme tu 37 kostýmov, najstaršie sú z rozprávky Cisárov pekár a pekárov cisár," vyjadrila sa Katarína Špačková z Trenčianskeho múzea.

Na hrade možno vidieť nielen unikátne kostýmy z Barandova, ale aj rekvizity, ktoré k rozprávkam neodmysliteľne patria. "Ja mám najväčšiu radosť z kostýmu kazisveta a popolušky," povedal Peter Martinisko, riaditeľ Trenčianskeho múzea.Návštevníci si môžu pozrieť aj ďalekohľad, do ktorého sa pozeral legendárny Jan Werich, a pozornosť púta aj kostým Arabely. Jej zázračný prsteň tu však nenájdete. "Arabeline prstene boli v troch origináloch, ale žiaden sa nezachoval, asi boli ukradnuté," informovala Špačková. Rozprávkové kostýmy budú na Trenčianskom hrade vystavené do 29. januára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy