Jasno
23°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Lešková: Zásah policajných zložiek v Cityfarme Slovakia bol neprimeraný
Zdielať na

Lešková: Zásah policajných zložiek v Cityfarme Slovakia bol neprimeraný

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

"Demonštrácia sily ozbrojených mužov v kuklách s namierenými samopalmi voči bezbranným zamestnankyniam v učtárni, ako aj voči zdravotníckym pracovníkom vo verejných lekárňach, v nich zanechala psychickú traumu na celý život..." uvádza sa vo vyhlásení Cityfarmy.

"Demonštrácia sily ozbrojených mužov v kuklách s namierenými samopalmi voči bezbranným zamestnankyniam v učtárni, ako aj voči zdravotníckym pracovníkom vo verejných lekárňach, v nich zanechala psychickú traumu na celý život. Podľa vyjadrenia Špecializovaného trestného súdu dôkazy, ktoré boli prokurátorom zatiaľ produkované, nepreukazujú to, že skutok, pre ktorý bolo začaté trestné stíhanie, bol spáchaný, mal znaky trestného činu, a že tento skutok spáchali obvinení konatelia spoločnosti. Nie je možné hovoriť o tom, že v tomto štádiu konania existuje dôvodné podozrenie, že by obvinení konali v dohode obmedzujúcej súťaž," uvádza sa vo vyhlásení Cityfarmy.

Ako ďalej uvádza Lešková, podľa názoru súdu konanie obvinených nemá znaky trestného činu, pre ktorý sú trestne stíhaní a obvinení nespáchali skutok tak, ako je uvedené v uznesení o vznesení obvinenia vo vzťahu k spoločnosti Inforama. Spoločnosť Cityfarma Slovakia, a. s., považuje doterajší postup polície za likvidačný a účelovo obmedzujúci prevádzkovanie lekární.

"Lekárne siete Cityfarma nie sú v omeškaní s úhradou svojich záväzkov dlhšie ako väčšina zdravotníckych zariadení na Slovensku, vrátane štátnych. Výška záväzkov každej jednotlivej lekárne voči spoločnosti Inforama spravidla neprekračuje výšku záväzkov ostatných koncových odberateľov liekov od distribučných spoločností," dodala Lešková.

Sídlo spoločnosti Cityfarma v Novom Meste nad Váhom obsadila v stredu (17.3.) polícia. Podľa neoficiálnych informácií sa tak stalo v súvislosti s ekonomickou trestnou činnosťou.

Zdielať na

Najčítanejšie správy