Polojasno
18°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Biela sobota sa niesla v znamení nákupnej horúčky potravín
Zdielať na

Biela sobota sa niesla v znamení nákupnej horúčky potravín

BRATISLAVA/ŽILINA / Čakajú nás ďalšie dva dni, kedy budú zatvorené obchody. Počas Bielej soboty vyrazili ľudia do obchodov. Niekde sa ani nedalo zaparkovať a čakaním pri pokladni strávili nakupujúci aj niekoľko minút.

Veľkonočná nákupná horúčka v Žiline jasne nasvedčuje tomu, že nasledujúce dva dni budú obchody opäť zatvorené. "Sme sa chceli vyhnúť štvrtkovému šialenstvu. Mysleli sme si, že bude menej ľudí, no nebolo," vyjadrila sa nakupujúca. Parkoviská pred obchodnými domami boli zaplnené do posledného miesta. Ľudia prichádzali v hojnom počte, aby si doplnili zásoby potravín a mohli si tak v pokoji vychutnať sviatky jari. "Šunku, syr a podobne, len na chlebíčky," opísal svoj nákup nakupujúci. No nečakalo sa iba pri pokladni, ľudia stáli aj pri automatoch na zálohovanie.

Na Veľkú noc sa pripravuje jedlo najmä z údeného mäsa alebo vajec. Práve pri týchto potravinách bola najväčšia koncentrácia ľudí. Najbližší deň po Veľkej noci, kedy budú obchody zatvorené, nás čaká už o necelý mesiac - 1. mája na Sviatok práce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy