Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Roky sa tam navážal odpad. Polícia začala trestné stíhanie pre nelegálnu skládku
Zdielať na

Roky sa tam navážal odpad. Polícia začala trestné stíhanie pre nelegálnu skládku

Zdroj: TV JOJ

MEDZILABORCE / Roky sa tam navážal odpad a nie je jasné, čo všetko sa pod haldami stavebných sutín ukrýva. O skládku v Medzilaborciach sa však zaujímajú enviropolicajti. Začali trestné stíhanie a do vyšetrovania zapojili aj znalcov.

Na údajne problémovú skládku upozornil jeden z obyvateľov mesta. Odpad rôzneho druhu sa nachádza na ulici Zámočníckej v Medzilaborciach. Podľa katastra nehnuteľností pozemok patrí mestu Medzilaborce. Oznamovateľ tvrdí, že tu pôvodne boli kopy odpadu, ktoré deň pred príchodom polície niekto rozhrnul. "Tie kopy zmizli alebo respektíve boli vyrovnané ťažkým strojom. Mne to prišlo ako navezený stavebný odpad rôzneho druhu. Tehly, železobetón, betónové panely," priblížil oznamovateľ Štefan Kostilník.

Primátor o situácii vie. Hovorí, že odpad sa tam postupne navážal roky. Teraz sa rozhodli pozemok využiť inak a buldozér, ktorý odpad rozhrnul, si objednala radnica. "Tento pozemok bude slúžiť na výstavbu multifunkčného ihriska, čiže my tento materiál použijeme ako podklad," informoval Vladislav Višňovský, primátor mesta Medzilaborce.

Napriek tomu na mieste boli aj odborníci. Tí posúdia, či sa v lokalite nenachádza odpad, ktorý bol pre životné prostredie nebezpečný. "Aktuálne prebieha znalecké dokazovanie a podľa jeho výsledku bude rozhodnuté o ďalšom postupe," uviedla Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR. Enviropolicajti už v tomto prípade začali aj trestné stíhanie, a to vo veci trestného činu neoprávneného nakladanie s odpadmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy