Jasno
14°
Bratislava
Móric
22.9.2024
V parlamente sa cez leto pracuje. Poslancov ale vystriedali remeselníci
Zdielať na

V parlamente sa cez leto pracuje. Poslancov ale vystriedali remeselníci

BRATISLAVA / V parlamente sa tvrdo pracuje. Nie však poslanci, ale remeselníci. Vedenie národnej rady využilo letnú rokovaciu prestávku a pustilo sa do rekonštrukcie, najväčšej v jej histórii. Výmeny sa okrem iného dočkajú zastaralé hlasovacie zariadenia a budú aj nové kamery na živé prenosy z Národnej rady.

Pánov v oblekoch vystriedali páni v montérkach. Ak by si aj poslanci chceli prísť počas leta do pléna zarečniť, nemajú do čoho. Mikrofóny už doslúžili a to isté sa dá povedať aj o hlasovacích zariadeniach. Tie si pamätajú časy, keď parlamentu predsedali páni Migaš a Hrušovský.

Náhradné diely sa prestali vyrábať šesť rokov po tom, ako zariadenia namontovali - teda v roku 2008. Výmena celého hlasovacieho systému bude stáť zhruba milión 600 tisíc eur. Nové hlasovacie zariadenia vyzerajú takto, nainštalujú ich ešte tento mesiac. august chcú venovať ich testovaniu.

Okrem pléna sa horúčkovito pracuje aj v réžii, vymieňa sa totiž aj celý audiovizuálny systém. Ten súčasný ponúka obraz ako z minulého tisícročia. Staré kamery nahradia od septembra nové a jedna pribudne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy