Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Grécka misia slovenských hasičov je definitívne na konci. Vrátila sa aj druhá skupina
Zdielať na

Grécka misia slovenských hasičov je definitívne na konci. Vrátila sa aj druhá skupina

BRATISLAVA / Grécka misia slovenských hasičov je definitívne na konci. Aj druhá skupina, ktorá vyrazila bojovať s rozsiahlymi požiarmi na peloponézskom polostrove, sa už vrátila domov. Niekoľkí kolegovia prišli na Slovensko ešte skôr a v piatok, 18. augusta, sa s ostatnými do Bratislavy dostala aj technika.

Druhá várka hasičov nastupovala koncom júla do vládneho špeciálu, smer Grécko. "Vieme do čoho ideme, sme na to pripravení a viac-menej nás tam vlastne nemá čo prekvapiť," uviedol pri odchode do Grécka Tomáš Bartečko, príslušník HaZZ SR.

Úlohu si splnili a po troch týždňoch sú hasiči späť doma. "Všetci hasiči sa po príchode na Slovensko presunuli do nemocnice, kde sa podrobili lekárskym vyšetreniam," informoval Matej Neumann, hovorca Ministerstva vnútra SR.

Dvadsiatka hasičov pôvodne zasahovala na Rodose. Situácia po ich príchode ale bola viac-menej stabilizovaná, pomáhali tak hlavne s monitoringom a vytvorením čerpacích staníc. Neskôr sa presunuli do bájnej Olympie, kde pôsobili takmer dva týždne ako hliadky. V okolí je totiž množstvo lesov, nehovoriac o pamiatkach, ktoré stoja od počiatkov európskej civilizácie.

​Po ťažkých dňoch bez rodiny by si teraz mali aspoň na chvíľu oddýchnuť. "Keďže hasiči boli na plánovanom cvičení, tak sa to, samozrejme, bude zohľadňovať pri plánovaní ich ďalších služieb," uviedol Neumann.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy