Zatiahnuté
15°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Mala som 17 a on bol hviezda, spomína na Vaša Patejdla prezidentka Zuzana Čaputová
Zdielať na

Mala som 17 a on bol hviezda, spomína na Vaša Patejdla prezidentka Zuzana Čaputová

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana Čaputová označila Vaša Patejdla za hudobnú legendu. Úmrtie hudobníka vníma ako smutnú správu pre všetkých jeho slovenských aj českých fanúšikov. Obdobne sa vyjadril aj predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár.

"Mala som 17 a on bol hviezda. V deň narodenín mal koncert v Pezinku. A zahral mi k nim pesničku. Ďalšiu už nezahrá," spomína si na Patejdla prezidentka. Na sociálnej sieti zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť jeho rodine, priateľom a blízkym.

"Pri jeho pesničkách sme prežívali prvé lásky, ako Fontána pre Zuzanu. A ďalej nás neodmysliteľne sprevádzal snáď celým životom. S Vašom každému z nás odchádza kus detstva, kus života, člen rodiny, priateľ, kolega...," napísal predseda parlamentu. Patejdla popísal ako výnimočný talent a skvelého človeka.

Spevák a hudobník Vašo Patejdl zomrel v sobotu, 19. augusta, v noci vo veku 68 rokov. Bol skladateľom, aranžérom, dlhoročným členom skupiny Elán a hráčom na klávesové nástroje.

Na smutnú správu reagujú aj politici

"Jeho tvorbu každý z nás veľmi dobre pozná, pretože ju milujeme už desiatky rokov," uviedol na sociálnej sieti Boris Kollár. 

Na sociálnej sieti sa k smútočným oznámeniam pridalo aj hnutie OĽaNO. "Mimoriadny a vzácny človek, vynikajúci muzikant, autor nesmrteľných hitov," vyjadrili.

"Navždy sa zapísal do dejín ako ikona slovenskej popovej a rockovej scény," reagoval na smrť speváka Branislav Gröhling.

"Žiaľ, opúšťajú nás skvelí ľudia, ktorých vklad do kultúrneho bohatstva národa je nespochybniteľný," reagoval Peter Pellegrini.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy