Zatiahnuté
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Desaťtisíce ľudí vyšli do ulíc za ochranu klímy
Zdielať na

Desaťtisíce ľudí vyšli do ulíc za ochranu klímy

BERLÍN / Desaťtisíce ľudí protestovali v piatok, 15. septembra, na viac než 200 miestach v Nemecku za rýchlejšie tempo a ambicióznejšie kroky v oblasti ochrany klímy

V Berlíne vyšlo do ulíc v rámci iniciatívy Fridays for Future (Piatky za budúcnosť) do ulíc približne 24 000 ľudí. Podľa aktivistky Lusiy Neubauerovej sa na 13. globálnom klimatickom štrajku zúčastnili celé školy. "Ľudia už nemajú záujem o to, aby sa plnenie klimatických cieľov oneskorilo," dodala.

Ku klimatickým demonštráciám došlo aj v ďalších veľkých mestách po celom Nemecku, napríklad aj v Hamburgu, Kolíne nad Rýnom, Mníchove, Frankfurte, Stuttgarte či Lipsku. Na plagátoch mali demonštranti okrem iného napísané heslá ako "Musíte konať!". K protestom došlo aj v niektorých ďalších európskych krajinách, napríklad v Štokholme, Dubline či vo Viedni. V rakúskej metropole sa podľa odhadov organizátorov zišlo až 20 000 ľudí. Celosvetovo sú až do nedele naplánované stovky ďalších demonštrácií a protestných akcií za ochranu klímy, na ktorých sa očakáva účasť miliónov ľudí.

Najčítanejšie správy