Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Na Slovensku napadol prvý sneh. Bude ešte teplo?
Zdielať na

Na Slovensku napadol prvý sneh. Bude ešte teplo?

SLOVENSKO / Prvý októbrový týždeň na Slovensku ešte pretrvávalo babie leto. V pondelok 9. októbra už z viacerých regiónov hlásia prvý tohtoročný sneh.

V úvode druhého októbrového týždňa sme pocítili slabý závan zimy. Snežiť začalo už od stredných polôh (okolo 700 m n. m.) a v nižších polohách v pondelok ráno aj mrzlo. Chladné počasie sa dlho neudrží, od západu k nám začne prúdiť opäť teplý vzduch. Sneh sa bude na horách rýchlo topiť, prízemný mráz ešte hrozí v utorok ráno. Maximálne denné teploty budú čoraz vyššie, v utorok 13 až 18, na východe väčšinou okolo 11 °C. V ďalších dňoch očakávame vzostup teplôt na 17 až 23, vo štvrtok dokonca do 26 °C na juhozápade. Bude zväčša polojasno až oblačno, do konca týždňa sa môžu miestami vyskytnúť prehánky alebo dážď.

Ešte zajtra bude veľa oblakov, na severe z nich budeme pozorovať slabé zrážky. Oproti dnešku sa oteplí, zajtrajšie maximum 11 až 16, na juhu do 20°C. 
Za teplým frontom  do našej oblasti bude prúdiť teplý vzduch. Ten sa zrána prejaví tvorbou hmly, alebo nízkej oblačnosti a cez deň sa bude udržiavať oblačná obloha s ojedinelými slabými zrážkami. Denná teplota sa v severnej polovici a miestami na východe  bude pohybovať od 15 do 20°C, juh západného a stredného Slovenska od 20 do 25°C. Podobne teplo bude aj vo štvrtok a v piatok, aj keď v piatok sa objaví u nás studený front. O víkendovom počasí je ešte skoro hovoriť, ale tie najbližšie dni nám ešte pripomenú ako chutí leto. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy