Zatiahnuté
13°
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Prestížne ceny týždenníka TREND sú rozdané. Toto sú víťazi
Zdielať na

Prestížne ceny týždenníka TREND sú rozdané. Toto sú víťazi

BRATISLAVA / Prestížny ekonomický týždenník TREND udelil nové výročné ocenenia. Za mimoriadne podnikateľské úspechy ich získali firmy a osobnosti zo Slovenska. O niektorých víťazoch rozhodli dáta, o iných hlasovanie. Premiéru mala nová kategória "Exportér roka".

Po oficiálnom začiatku udeľovania cien nasledovali príhovory partnerov ako aj predsedu národnej rady. O atmosféru sa postarala klaviristka a speváčka Kriss Krimm a hudobná skupina IMT Smile. Tento ročník sprevádzali aj novinky. "Tento rok sme zaviedli kategóriu exportér roka, pretože export je pre slovensko kľúčovou disciplínou. treba oceniť tie firmy, ktoré dokážu expandovať a dokážu svoj produkt predávať v zahraničí," predstavil novinku šéfredaktor Trendu Ronald Ižip. Exportér roka sa stala Innovatrics. Je to bratislavská firma s biometrickými technológiami, ktoré slúžia na rozpoznávanie ľudí. Tieto technológie využívajú štáty a organizácie po celom svete.

"To, čo robíme my nie je veľmi ťažké a ja som si myslel, že exportér musí byť firma, ktotá využíva lode alebo aspoň nákladné vlaky, ale my to robíme bez toho," reagoval zakladateľ a generálny riaditeľ Ján Lunter ml. 26. ročník udeľovania cien za mimoriadne podnikateľské úspechy sa konal v siedmich kategóriách. Okrem už spomínanej firmy sklenú sošku dostala tretíkrát po sebe poisťovňa Allianz v kategórii poisťovňa roka 2023. A bankou roka sa štvrtý raz stala Tatrabanka. "V niektorých prípadoch ako je banka alebo poisťovňa roka sú nominácie na tvrdých dátach, to znamená dosiahnutý zisk, ekonomický rast, efektivita," vysvetlil šéfredaktor.

Naopak v ďalších kategóriách si víťazov do značnej miery volili ľudia. Ide o kategórie firma, podnikateľka, investor a manažér roka. Podnikateľkou roka sa stala Marcela Tokošová. "Som za to vďačná, pretože Kovotvar je na trhu 70 rokov, takže si to zaslúžil," vyjadrila sa spolumajiteľka a výkonná riaditeľka Kovotvar Marcela Tokošová.

Firmou roka sa stala Rona z Lednických Rovní. Firma je na trhu už 130 rokov a patrí k najväčším výrobcom nápojového skla v Strednej Európe. Víťazom kategórie Investor roka je Volkswagen. Po sklenú sošku si v poslednej kategórii Manažér roka prišiel aj Michal Paľa zo spoločnosti Messer Tatragas. "Ja mám také motto, neexistujú problémy ale iba riešenia. a tým sa riadim," reagoval víťaz. Ocenenie mu vraj priniesla situácia s kovidom. "Keď kyslík bolo treba dodávať do nemocníc tam naša firma zohrala nie malú rolu," povedal Michal Paľa. "Ja sa veľmi teším a som hrdý, že na Slovensku pôsobí toľko výnimočných firiem. Čo oceňujem je, že z mnoho slovenských firiem sa stáva čoraz viac globálnych," povedal predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy