Jasno
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Zaplatili, ale tovar nevideli. Klienti firmy čakajú na riešenie už niekoľko mesiacov
Zdielať na

Zaplatili, ale tovar nevideli. Klienti firmy čakajú na riešenie už niekoľko mesiacov

BRATISLAVA / PRAHA / Vysnívate si zimnú záhradu alebo pergolu, nájdete si ochotnú firmu, ktorá spracuje projektovú dokumentáciu, zaplatíte zálohu a... nič. Klienti firmy, ktorá sídli v Bratislave aj v Brne, už niekoľko mesiacov čakajú. Robotníkov ani svoje peniaze však dodnes nevideli.

"Firma mala veľmi veľkú reklamu aj na internete, aj v televízii. Tak sa nám zdalo, domnievali sme sa, že to bude všetko v poriadku," povedala zákazníčka firmy Mária Habčáková. Zimné záhrady, prístrešky, pergoly. To ponúka firma so sídlom na Slovensku aj v Čechách. Po tom, čo ľudia zaplatili niekoľkotisícové zálohy, nedostali nič.

Už v máji si mali užívať dokončenú terasu, nemajú však ani prístrešok a ani peniaze. "Obchodný zástupca bol perfektný, vedel všetko, čo som potrebovala vedieť. Všetko prebehlo tak, ako malo, a naozaj som mala tú dôveru," dodala Habčáková. Vydali sme sa tak na miesto, kde mala byť kancelária tejto firmy. Našli sme iba autá a tiež materiál na zimné záhrady a pergoly, dokonca aj časť materiálu pre pani Habčákovú.

V areáli sme ale nikoho z firmy nenašli. Podľa informácií, ktoré sme zistili na mieste, tam už nikto nebol od polovice októbra. Skúšali sme zvoniť na dom, kde by mal bývať obchodný zástupca firmy, no nikto nám neotvoril. Podľa obchodného registra má mať firma sídlo priamo v centre Bratislavy. Ani tam ale nikto nebol. Zimné záhrady a pergoly firma montuje aj v Česku. A aj tam zobrali od zákazníkov peniaze a tovar nedodali. Firma dokonca zákazníkom zaslala varovanie, aby situáciu neriešili s právnikmi.

"Prišli nám tri ponuky od firmy, jedna, že bude dokončené dielo nevedno kedy. Druhá, že zálohu nám nevráti, a tretia, že ak ju budeme žalovať, tak že sa môžeme dostať do problému," uviedli dobrovoľní hasiči. Samozrejme, kontaktovali sme aj konateľa firmy. Poslal nám iba písomné vyjadrenie. "Rozumiem Vášmu záujmu o našu spoločnosť. O situácii, v ktorej sa nachádza, veľmi otvorene so zákazníkmi komunikujeme priamo. Do jej vyriešenia sa budeme sústreďovať na priamu komunikáciu a všetku svoju energiu budeme venovať snahe o čo najrýchlejšie vyriešenie vzniknutého stavu," uviedol vo vyjadrení Andrej Černý, konateľ firmy Esmero. Kvôli zúfalej situácii zákazníkov vznikla aj facebooková stránka s príbehmi ľudí, ktorí zaplatili a zatiaľ nedostali nič. "Zaplatili sme 7 344 eur do dnešného dňa. Nemáme ani pergolu, ani peniaze," vyjadril sa Mária Habčáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy