Zatiahnuté
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Polícia chytila podozrivého vandala, ktorý zničil hrob farbou: Malo ísť o 80-ročného muža
Zdielať na

Polícia chytila podozrivého vandala, ktorý zničil hrob farbou: Malo ísť o 80-ročného muža

Zdroj: TV JOJ

BUGLOVCE / Hlboká neúcta voči miestu posledného odpočinku alebo inak popísané konanie páchateľa, ktorý v obci Buglovce polial na miestnom cintoríne hrob červenou tekutinou. Páchateľovi za takýto čin hrozia až dva roky väzenia. A vyzerá to tak, že to neurobili nejakí mladí výtržníci. Polícia obvinila 80-ročného muža.

​"Na dedine ma zastavili ľudia, či som počul čo sa udialo na cintoríne. Išli sme tam a našli sme ten hrob. Je to hyenizmus v dnešnej dobe, takéto niečo urobiť," uviedol v novembri tohto roka starosta obce Buglovce Vincent Koňak. Dnes už sa vie, že vtedy neznámy vandal prišiel nad ránom. Pomník, ktorý oblial červenou tekutinou, bolo vidieť už z diaľky. Na policajnej stanici skončil 80-ročný podozrivý muž. Aktuálne má "na krku" obvinenie. 

Vdova po zosnulom vedela, o koho ide

"Vyšetrovaním bolo preukázané, že skutku sa dopustil 80-ročný muž. Bolo mu vznesené obvinenie z trestného činu hanobenie miesta posledného odpočinku," priblížila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Vdova po zosnulom bola po pohľade na farbou poliaty pomník, kde je pochovaný jej manžel, otrasená. O mužovi, ktorý sa skutku mal dopustiť povedala, že vie, o koho ide.

"Je to kvôli pozemkov. Asi chce ešte gazdovať," dodala. Písmená ostali ošúchané, ale pomník sa podarilo vyčistiť, keďže bol z kvalitného kameňa. "Prišiel kamenár a povedal, že keby to bolo z lacnejšieho materiálu, z mramoru, bolo by to celé zdevastované. Ale keďže je to kvalitný pomník, ktorý má jemné póry, farba sa tam nedostala. Bolo to vlastne hneď vyčistené," uviedol syn po zosnulom.

"Išlo o úmyselný trestný čin, kedy konaním páchateľa vunik poškodeným vznikla pre páchateľa škoda  vo výške 500 eur," uviedla Ligdayová. Páchateľ sa neospravedlnil, k činu sa iba priznal. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí za takýto paragraf aj pobyt za mrežami. "Normálny človek by také niečo neurobil," uzavrel syn zosnulého.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy