Jasno
10°
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Pozor na falošnú súťaž o lístky. Podvodníci na to zneužili mestský úrad
Zdielať na

Pozor na falošnú súťaž o lístky. Podvodníci na to zneužili mestský úrad

HUMENNÉ / Začalo sa to súťažou o lístky na hokejový zápas Humenné - Nitra. Navyše pod hlavičkou humenského mestského úradu. Profil radnice bol však fiktívny a podvodníci od údajných výhercov žiadali údaje k ich platobným kartám. Vedenie humenského klubu vyzýva hokejových fanúšikov na obozretnosť.

Súťaž sa objavila na sociálnych sieťach na fiktívnom profile Msú v Humennom. Sľubovala výhru lístkov na zápas Humenné – Nitra. Profil vytvorili podvodníci. Na prvý pohľad vyzeral rovnako ako oficiálne stránka radnice. "Som chcela ísť so synom na hokej, tak som sa zapojila. Stránka, ktorá sa tvári ako oficiálna. Najprv to chcelo mail, potom kliknite na VISA, po anglicky, číslo karty," opísala postup súťaže súťažiaca Zuzana.

"Niektorých účastníkov súťaže oslovil falošný profil, že sú výhercami, aby výhru prevzali si kliknutím alebo registrovaním sa," povedal Marián Škuba z tlačového referátu mesta Humenné. Podľa vedenia hokejového klubu podvodníci sa o humenský hokej začali zaujímať po vstupe do extraligy. "Asi toto je dôvod, je to zaujímavé, ľudia chodia. Návštevnosť je minimálne na 80 % kapacity štadióna," konštatoval predseda klubu Peter Ždiňak. Mesto Humenné a aj vedenie hokejového klubu upozorňujú, že ide o podvod a apelujú na obozretnosť fanúšikov. "Je to falošná stránka, mesto s tým nemá nič spoločné. Čo sa týka mesta, vždy súťaže robíme prostredníctvom videí, kde vidia zamestnancov mesta," odkázal primátor mesta Miloš Meričko. "Ani pri jednej súťaži nežiadame údaje od fanúšikov. Lístky si vyzdvihne u nás na pokladni," doplnil predseda klubu Peter Ždiňak. Atraktivitu zápasov humenského klubu pozdvihla aj nová infraštruktúra vo forme multimediálnej kocky. "Stála 135 tisíc eur, financované zo zdrojov PSK, chcem poďakovať za podporu. Môžeme usporiadať aj zápasy medzinárodného charakteru, čiže slovenskej reprezentácie," uzavrel primátor mesta Miloš Meričko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy