Skoro jasno
Bratislava
Klement
23.11.2024
Čerstvé slovenské jahody zo skleníkov. Namiesto vykurovania musia farmári zapínať klimatizáciu
Zdielať na

Čerstvé slovenské jahody zo skleníkov. Namiesto vykurovania musia farmári zapínať klimatizáciu

NOVÉ ZÁMKY / V jedinom skleníku určenom pre jahody na Slovensku, v Novo-zámockom okrese, sa začal zber. Červené chutné plody potrebujú na kvalitné dozrievanie 22 stupňov Celzia. Kým v minulosti im v skleníku museli prikurovať, teraz im vzduch aj ochladzujú. Pri vysokých teplotách totiž jahody strácajú na kvalite a výnos na kvantite.

V jedinom jahodovom skleníku na Slovensku vysoké vonkajšie teploty spôsobujú, že tu musia nielen kúriť, ale aj chladiť. Prečo to tak je zisťovala reportérka TV JOJ Drahu Dobrovicsová. Viac sa dozviete vo videu vyššie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy