Čerstvé slovenské jahody zo skleníkov. Namiesto vykurovania musia farmári zapínať klimatizáciu
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
NOVÉ ZÁMKY / V jedinom skleníku určenom pre jahody na Slovensku, v Novo-zámockom okrese, sa začal zber. Červené chutné plody potrebujú na kvalitné dozrievanie 22 stupňov Celzia. Kým v minulosti im v skleníku museli prikurovať, teraz im vzduch aj ochladzujú. Pri vysokých teplotách totiž jahody strácajú na kvalite a výnos na kvantite.
V jedinom jahodovom skleníku na Slovensku vysoké vonkajšie teploty spôsobujú, že tu musia nielen kúriť, ale aj chladiť. Prečo to tak je zisťovala reportérka TV JOJ Drahu Dobrovicsová. Viac sa dozviete vo videu vyššie.
Jediný jahodový skleník na Slovensku