Gurmán Award 2024: Toto sú najlepšie reštaurácie a TOP šéfkuchári na Slovensku!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: FB: ECK restaurant
BRATISLAVA / Na Slovensku boli ocenené najlepšie reštaurácie a najlepší šéfkuchári. Ocenenia sa rozdávali pod názvom Gurmán Award. Informoval o tom web kavickari.sk. Spoznajte najlepšie podniky a šéfkuchárov u nás.
Slovenská verzia Michelina, aj takto nazval web kavickari.sk prestížne ocenenie Gurmán Award 2024. Na odovzdávaní sa stretli najlepší šéfkuchári, reštaurácie, vinári a someliéri.
Ocenenia udeľuje bedeker Gurmán na Slovensku za výbornú gastronómiu a reštauračné služby
Každoročne je vydanie bedekra Gurmán na Slovensku očakávanou udalosťou v celej gastronomickej obci. Je s ním spojené aj udeľovanie cien Gurmán AWARD vo viacerých kategóriách, ako je Reštaurácia roka či Kuchár roka, a tiež udeľovanie prestížnych Zlatých vidličiek.
"Po devastačnom období korony sa cestovný ruch a gastro sektor len veľmi pomaly spamätávajú. Preto sme nesmierne radi, že sme mohli bedeker opäť vydať, a dať tak verejnosti na známosť, že tí najlepší to nevzdali!“ hovorí vydavateľ Radoslav Nackin.
Nackin informoval, že v oceneniach nastalo veľa zmien a viaceré reštaurácie si polepšili. Podľa neho však treba zdôrazniť, že všetky reštaurácie, ktoré sú v bedekri Gurmán na Slovensku, sú tie najlepšie na celom Slovensku a zaslúžia si veľký rešpekt. Gurmán na Slovensku je už niekoľko rokov aj v online podobe a najnovšie aj v anglickej mutácii.
Reštauráciám udeľujú maximálne 100 bodov, a to v štyroch kategóriách:
Kuchyňa 50 bodov
Servis 20 bodov
Vínna karta 20 bodov
Ambient 10 bodov
Ktoré reštaurácie a ktorí šéfkuchári získali ocenenie?
Najlepší šéfkuchári:
- Miesto: Daniel Tilinger, ECK Restaurant
- Miesto: Lukáš Hesko, IRIN Restaurant
- Miesto: Martin Novák, SOGU
Daniel Tilinger z ECK restaurant
Gurmán top 29 reštaurácií powered by S. Pellegrino:
- Miesto: ECK Restaurant
- Miesto: Gašperov Mlyn
- Miesto: Irin
Zlaté vidličky 2024:
- Tri zlaté vidličky: Irin. a ECK restaurant
- Dve zlaté vidličky: Reštaurácia Franz Josef (Hotel Lomnica)
- Jedna zlatá vidlička: Edomae Sushi Natsuki, ARTE Restaurant (Kaštieľ Pálffy), Sogu by Martin Novák, Pivnica u zlatej husi, Bubbles restaurant and bar, Colette
- Zelená vidlička: Za udržateľný a zero waste prístup k prevádzke svojej reštaurácie – Sýpka u Ludvíka
Tím ECK restaurant
Najlepšie prémiové reštaurácie:
- ECK Restaurant
- Gašperov mlyn
- Irin
ECK restaurant
Najlepšie tematické reštaurácie:
- Edomae Sushi Matsuki
- IASAI Food bar
- Penzión a reštaurácie Villa Rosa
Najlepšie hotelové reštaurácie:
- Reštaurácia Franz Josef, Hotel Lomnica
- Grand restaurant, Grand Hotel Kempinski High Tatras
- Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica
Someliér roka:
- Patrícia Bačová
Grand Prix – cena za celoživotné dielo:
- Richard Cisár
Kuchár roka:
- Daniel Tilinger, ECK restaurant
Daniel Tilinger z ECK restaurant
Hospitality Award:
- Irin.
Kategória Objav roka je tohtoročnou NOVINKOU pre mladých kuchárov, ktorí sa objavili na slovenskej gastroscéne a presadili sa v náročnej konkurenicii.
Objav roka:
- Lukáš Heuser, Origin
- Matej Bakoš
- Bakoš Bistro