Oblačno
29°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Kempinski oslavuje 15 rokov. Ubytoval známych hercov aj princeznú
Zdielať na

Kempinski oslavuje 15 rokov. Ubytoval známych hercov aj princeznú

VYSOKÉ TATRY / Jeden z najkrajších hotelov v Tatrách oslavuje narodeniny. Je síce iba tínedžer a do dospelosti mu chýbajú tri roky, ale má toho za sebou viac ako dosť. Spali v ňom mnohé známe osobnosti, hostil aj prezidentov. Svoje brány otvoril po prvý krát 7. mája v roku 2009.

​Dobré vzťahy sú základom k úspechu

Oslávenec funguje na štrbskom plese už pätnásť rokov. "Za pätnásť rokov sme ubytovali 570-tisíc hostí zo 126 krajín sveta. Akú krajinu si predstavíte, tak z takej sme mali hostí," uviedla Katrin Noll, riaditeľka hotela. Starali sa tu napríklad o Michaela Douglasa či Chucka Norrisa, o Bryana Adamsa, ale aj o nemeckého futbalového reprezentanta Lothara Matthäusa. Bol tu japonský princ a princezná Akišino a hotel si vybralo aj mnoho prezidentov. Naposledy sa tu rozlúčila česká hlava štátu s tou slovenskou. 

Až 56 percent zamestnancov tu pracuje päť až deväť a viac rokov. A to sú naozaj detaily, na ktorých hosťom záleží. "Vzťahy medzi zamestnancami sú veľmi súdržné, na čom určite záleží a potom, ako isto viete, nádherná lokalita a krásne miesto pre prácu," povedala zamestnankyňa Tatiána Mitriková, ktorá v hoteli pracuje už pätnásť rokov. "Naozaj nás tu vyše päťdesiat percent pracuje osem, desať, dvanásť rokov. Aj to je dôvod, prečo som tu," vyjadril šéfkuchár Miroslav Zamiška, ktorý v hoteli pracuje už osem rokov. "Žiaden deň tu nie je rovnaký. Každý deň nás stretne niečo nové," pridal sa aj Benjamín, ktorý v hoteli pracuje sedem rokov.

Čo želajú hotelu známe osobnosti?

Nuž a ako na každých narodeninách, aj tu prišiel rad na blahoželania. Čo želajú svojmu hotelu jeho zamestnanci a ľudia ktorí sú s ním určitým spôsobom spätí? "Skôr ľuďom v ňom by som zaželala aj na jednej aj na druhej strane vzájomnú spokojnosť," zaželala herečka Táňa Pauhofová. "Aby to takto pokračovalo ďalej, lebo takýchto hotelov je na svete veľmi málo," pridala sa scenáristka Adriana Krónerová. "Pätnásť rokov je krásny požehnaný vek, ktorý ide už pomaly do puberty, takže verím, že sa tento krásny hotel dožije nielen puberty, ale aj adolescencie a krásneho dospievania," dodal herec Marek Majeský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy