Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Reportér TV JOJ Rastislav Striško vyhral prestížnu cenu
Zdielať na

Reportér TV JOJ Rastislav Striško vyhral prestížnu cenu

BRATISLAVA / Reportér Rastislav Striško si po minuloročnom triumfe pripísal ďalšie víťazstvo na Novinárskej cene 2023. Jubilejné dvadsiate odovzdávanie cien Novinárskej ceny za rok 2023 sa konalo v utorok 21. mája o 18.00 hod. v Starej tržnici v Bratislave. Reportérovi Striškovi k jeho víťazstvu gratulujeme.

​V Turecku pomáhal aj pri záchrane detí

​Reportér Rastislav Striško vyhral Novinársku cenu v kategórii Audiovizuálna žurnalistika - reportáž za jeho sériu reportáží o zemetraseniach v Turecku s názvom Apokalypsa v Turecku – zemetrasenie. Rasťo Striško vyrazil do Turecka 7. februára a okrem novinárskej práce v Turecku pomáhal aj pri záchrane ľudí, vrátane detí.

Musíme si ctiť slobodu

Toto ocenenie v rôznych kategóriách vyhral v roku 2022, 2015 aj v roku 2012. "My si musíme ctiť slobodu, bojovať za slobodu, ale aj za objektivitu a ľudskú dôstojnosť a byť hlasom tých, ktorí ten hlas nemajú," povedal vo svojom prejave Striško. Všetkých zároveň poprosil, aby prispeli na všetky zbierky pre Ukrajinu, keďže v roku 2022 vyhral cenu práve za svoju reportáž s názvom Cesta do oslobodeného Chersonu (zamínovaná krajina) a pozná mnoho zahraničných novinárov, ktorí sú vo vojnových zónach doteraz a videli hrôzy vojny z prvej ruky.

Pozrite si reportáž Rastislava Striška, ktorú porota ocenila:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy