Jasno
21°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Šutaj Eštok chce zmeny v polícii zaviesť čo najskôr. Dôvodom je aj aktuálna situácia
Zdielať na

Šutaj Eštok chce zmeny v polícii zaviesť čo najskôr. Dôvodom je aj aktuálna situácia

BRATISLAVA / Zmeny na policajných prezidiálnych útvaroch chce minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) zaviesť čo najskôr. Odhaduje, že by to mohlo byť v horizonte mesiaca.

Minister o tom informoval pred stredajším zasadnutím bezpečnostnej rady. Rezort už o nich komunikoval aj s generálnou prokuratúrou a Európskou komisiou (EK). "Pracujeme na tom, aby zmeny, ktoré budú na policajných prezidiálnych útvaroch, boli v čo najkratšom čase implementované. Budeme vás o nich vopred, ešte predtým ako pôjdu do platnosti, informovať. K prvému júnu to nebude," povedal minister.

Dôvodom je aj situácia po atentáte

Potvrdil, že k zmenám by malo prísť na všetkých špecializovaných prezidiálnych útvaroch. Potrebu reorganizácie zdôvodnil podstavom v polícii, množstvom riadiacich pracovníkov, ale aj potrebou reflektovať na aktuálnu bezpečnostnú situáciu.

Stredajšie rokovanie bezpečnostnej rady, ktoré predchádza schôdzi vládneho kabinetu, vysvetlil situáciou, ktorá nastala v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). "Informácie, ktoré z rokovania bezpečnostnej rady budeme môcť verejnosti poskytnúť, odkomunikujeme po rokovaní," uviedol Šutaj Eštok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy