Polojasno
15°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Ministerstvo zdravotníctva evakuovali. Na kľučke našli podozrivú obálku
Zdielať na

Ministerstvo zdravotníctva evakuovali. Na kľučke našli podozrivú obálku

BRATISLAVA / Počas dňa evakuovali všetkých ľudí z priestorov a okolia budovy ministerstva zdravotníctva. Rozruch spôsobila zásielka v priestoroch átria. Zasahovať museli aj hasiči v špeciálnych oblekoch.

Krátko popoludní zasahovali hasiči a policajti na ministerstve zdravotníctva. Dôvodom bola podozrivá obálka, ktorú niekto zavesil na kľučku od dverí. Všetci, ktorí sa nachádzali v budove ministerstva, museli priestory opustiť. Policajti pomáhali pri evakuácii a usmerňovali v okolí dopravu. Dokonca nepustili ľudí ani na chodník v okolí budovy. "Krátko po dvanástej hodine boli príslušníci HAZZ na žiadosť policajného zboru vyslaní na miesto udalosti, kde bol ohlásený nález podozrivej obálky na kľučke dverí jednej z budov na Limbovej ulici v Bratislave," informovala Bianka Královičová z oddelenia komunikácie Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

​Ministerka zdravotníctva sa o zásahu v priestoroch jej rezortu dozvedela na rokovaní vlády"Takže viem asi len tie informácie, ktoré máte dostupné z médií. Našla sa v objekte átria nášho ministerstva zdravotníctva obálka s neidentifikovateľným obsahom, takže aktuálne mám informáciu, že prebiehajú policajné úkony, čiže prebieha vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní," potvrdila ministerka Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

Po necelých dvoch hodinách zásah policajti a hasiči ukončili s negatívnym výsledkom merania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy