Jasno
19°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Aby neblokovali dopravu, opravujú v noci. Takto nočnú prácu zhodnotili cestári
Zdielať na

Aby neblokovali dopravu, opravujú v noci. Takto nočnú prácu zhodnotili cestári

RUŽOMBEROK / Kde je vôľa, tam sa dá cesta robiť aj v noci. Príkladom toho je ružomberská samospráva. Opravu frekventovanej ulice Zárevuca, tu ani len nezvažovali robiť cez deň. Do úvahy neprichádzalo ani úplné uzavretie ulice, keďže ide o najkratšiu príjazdovú trasu do nemocnice či vojenských kasární.

Je krátko pred polnocou, no v Ružomberku sa pracuje na plné obrátky. Táto cesta, totiž musí byť do rána hotová. "To je najmúdrejšie, čo sa môže robiť, pretože na západe je to úplne samozrejmé," myslí si obyvateľ Ružomberka"Ide o najfrekventovanejšie úseky v meste. Je to taký uzol, kde sa ľudia dostávajú do nemocnice, takže vôbec sme neuvažovali, že by sa opravovali tieto miestne komunikácie cez deň," doplnil primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň.

Najväčšou prekážkou bola tma

Robotníci potiaci sa nad horúcim asfaltom si tak konečne vyslúžili od vodičov aj slová chvály. S čelovkami na hlavách, asfaltovali počas uplynulej noci kruhový objazd. Robiť tieto práce za bežnej dennej premávky by bezpochyby spôsobilo obrovské dopravné komplikácie.

​Práca v noci je pre nich náročnejšia ako cez deň. "Pre tmu sa horšie pozerá výška asfaltu, ktorú musíme dávať. Ale ohľadom premávky sa nám robí lepšie v noci," myslí si cestný robotník Marcel. Ulica Zárevuca je v Ružomberku prvou v noci zrekonštruovanou cestou. Radnica plánuje takýmto spôsobom opraviť aj ďalšie frekventované úseky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy