Jasno
15°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Vyšetrovateľ ukončil prípad čurillovcov
Zdielať na

Vyšetrovateľ ukončil prípad čurillovcov

BRATISLAVA / Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) ukončil prípad, mediálne známy ako čurillovci, návrhom na podanie obžaloby na siedmich obvinených policajtov. Informovala o tom hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

"J.Č., P.Ď., Š.M., M.S., B.D., R.M. a P.S. sú obvinení z trestného činu zneužívanie právomoci verejného činiteľa. P.Ď. je okrem toho obvinený aj z trestného činu marenie úlohy verejným činiteľom," priblížila hovorkyňa. Prípad ukončili po 2,5 roku. Počas vyšetrovania bolo podľa hovorkyne prepočutých osemtisíc hodín zvukového záznamu a spracovaných 15 spisových zväzkov so 6678 stranami.

Prípadom sa zaoberá Krajská prokúra Trnave. Vyšetrovateľ Pavol Ďurka, ktorý po práci v Národnej kriminálnej agentúre skončil na policajnej inšpekcii, má okrem obvinenia zo zneužitia právomoci na krku aj obvinenie z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom.

Právny zástupca obvinených Peter Kubina sa teší, že vec príde konečne na súd, ktorý ju nezávisle a nestranne vyhodnotí. "Presne tak, ako sa to stalo už pri rozhodovaní o väzbe v októbri 2021, pretože odvtedy sa dôkazná situácia vo veci menila iba ak v prospech obvinených policajtov," zhodnotil na sociálnej sieti. Po podaní a doručení obžaloby ju plánuje celú zverejniť spolu so stanoviskom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy