Jasno
27°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Premiéra Roberta Fica prepustili do domácej starostlivosti. Potvrdila to nemocnica
Zdielať na

Premiéra Roberta Fica prepustili do domácej starostlivosti. Potvrdila to nemocnica

BRATISLAVA / Premiéra Roberta Fica vo štvrtok (30.5) vo večerných hodinách previezli z Rooseltovej nemocnice v Banskej Bystrici do Bratislavy. Bol prepustený do domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Informáciu o prevoze potvrdila riaditeľka banskobystrickej fakultnej nemocnice Miriam Lapuníková ako aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

K leteckému prevozu došlo ešte včera (30.5) vo večerných hodinách. Predsedu vlády transportoval (podľa dostupných informácií) vrtuľník leteckej zdravotnej služby. Robert Fico ešte včera v nemocnici v Banskej Bystrici podstúpil ďalšie kontrolné vyšetrenia. Tie potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu po atentáte. V týchto dňoch začal s rehabilitáciou. Podľa nemocnice bude fyzicky a časovo náročná.

"Chcela by som sa veľmi pekne poďakovať jemu ako pacientovi za to, že sa správal disciplinovane. Našim kolegom za všetku prácu a srdce, ktoré dali do tejto zdravotnej starostlivosti. Ozbrojeným zložkám za naozaj profesionálny prístup a všetkým ľuďom, ktorí posielali silnú, pozitívnu energiu," uviedla riaditeľka Rooseveltovej nemocnice  Miriam Lapuniková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy