Jasno
35°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Taraba vymenoval nového riaditeľa SHMÚ. Stal sa ním Vasil Penev
Zdielať na

Taraba vymenoval nového riaditeľa SHMÚ. Stal sa ním Vasil Penev

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Novým riaditeľom Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa stal manažér v oblasti ekonomiky a informačných technológií Vasil Penev.

Peneva do funkcie na základe výsledkov riadneho výberového konania vymenoval minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS).  Doterajšia poverená riaditeľka SHMÚ Ivana Herkel sa vráti na pôvodné miesto ekonómky.

Pôsobil na viacerých funkciách

"Ide o skúseného manažéra, ktorý v minulosti pôsobil na viacerých riadiacich funkciách v oblasti financií a informačných technológií," skonštatovalo ministerstvo. Taraba od nového riaditeľa očakáva najmä lepšie riadenie projektov súvisiacich s informačnými technológiami, prijímanie správnych manažérskych rozhodnutí a nastavenie transparentného financovania SHMÚ.

Po absolvovaní štúdia pôsobil ako obchodný riaditeľ viacerých súkromných spoločností. Od roku 2016 až 2020 bol vedúcim odboru informačných technológií v Dopravnom podniku Bratislava. Podľa rezortu v SHMÚ pôsobil medzi rokmi 2017 a 2020 ako riaditeľ úseku podporných aktivít. V rokoch 2020 a 2021 bol poverený riadením sekcie ekonomiky v Sociálnej poisťovni. Súčasne pracoval od roku 2020 do roku 2024 ako projektový manažér medzinárodnej spoločnosti v IT oblasti.

Predchádzajúci riaditeľ SHMÚ Martin Benko skončil vo svojej funkcii v apríli. Dôvodov na odvolanie Benka bolo podľa Tarabu množstvo. Išlo predovšetkým o zlý manažment riadenia inštitúcie, osobitne v oblasti manažovania IT projektov.

Súvisiace články