Oblačno
20°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
V Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach zasahovali pre zadymenie hasiči
Zdielať na

V Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach zasahovali pre zadymenie hasiči

Zdroj: tvjoj

KOŠICE / V Detskej fakultnej nemocnici zasahovali hasiči s tromi kusmi hasičskej techniky. Dôvodom bolo zadymenie.

V Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach zasahovali hasiči. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint s tým, že dôvodom bolo zadymenie.

"Desiati príslušníci Hasičského a záchranného zboru z hasičskej stanice Košice Požiarnická, s tromi kusmi hasičskej techniky momentálne zasahujú pri nahlásenej udalosti zadymenia v priestore oddelenia Detskej fakultnej nemocnice na Triede SNP v Košiciach," informoval Bálint.

Personál na prvom poschodí zacítil dym, ktorý ich vystrašil, nepomohlo ani odvetranie a tak zavolali hasičov. Niekoľko detí, ktoré boli napojené na kyslík, museli evakuovať do bezpečia. Priestory prehľadávali hasiči.

Na prvom poschodí boli hospitalizované malé detičky, ktoré v postielkach prevážali preventívne na iné poschodie. Podľa informácií TV JOJ mali previesť spolu sedem detí a troch dospelých.

Príčinou bola elektroinštalácia

"Jednalo sa o požiar zahorenia elektroinštalácie v priestoroch stropu detskej fakultnej nemocnice," hovorí veliteľ zásahu Stanislav Šolc.

"Išlo o dymenie elektroinštalácie na oddelení Kliniky detí a dorastu oddelenia B. Všetci pacienti boli evakuovaní podľa požiarno-evakuačného plánu nemocnice a sú mimo nebezpečenstva. Všetko prebehlo pokojne, hasiči pomaly odchádzajú," uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Zuzana Baníková.

Dodala, že prevádzka oddelenia bude obnovená až po revízii. Zadymenie dostali hasiči za krátku dobu pod kontrolu a našťastie sa nikto nezranil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy