Jasno
15°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Vláda schválila finančnú podporu pre nemocnicu v Martine
Zdielať na

Vláda schválila finančnú podporu pre nemocnicu v Martine

BRATISLAVA / Priam zásadný posun nastal pri výstavbe novej nemocnice svätého Martina, ktorá má vyrásť v metropole Turca. Konečne bola podpísaná zmluva so zhotoviteľom, aby sa stavbári mohli pustiť do budovania tohto dôležitého zdravotníckeho zariadenia.

Víťazné združenie firiem sľubuje, že si poradí s výzvou a v Martine postaví modernú nemocnicu. Už teraz má naplánované míľniky výstavby.
"Projekčná fáza, potom realizačný míľnik jeden, to je tá hrubá stavba s obálkou - šelenkor. Súčasťou je skelet ako hrubá stavba, následne obálka, teda fasáda a hrubé rozvody," uviedol zástupca zhotoviteľa Ján Gusko.

Na túto fázu stavby boli vyhradené peniaze z plánu obnovy. 256 miliónov ide na hrubú stavbu, a vysúťažená suma bola 375 miliónov. Lenže bude nutné dofinancovať celý projekt novej martinskej nemocnice. A vláda dnes prijala uznesenie, že nájde tieto peniaze.

"Dodatočné zdroje, či už z plánu obnovy a odolnosti, alebo aj z eurofoncov, prípadne z verejného rozpočtu s úsporami verejného zdravotného poistenia," informovala ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková. Zmluvný záväzok je 44 mesiacov od podpisu zmluvy, kedy by mala byť nemocnica odovzdaná v kolaudačnom stave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy